Hoe Windows 10 te versnellen op oude computers

Het installeren van Windows 10 op een oude pc of een met zeer basisfuncties kan de prestaties van het apparaat verminderen, gelukkig zijn er enkele trucs

We hebben een goedkope computer gekocht of we hebben een oude pc met een aantal enigszins verouderde componenten. Het installeren van Windows 10 op apparaten zoals deze kan de prestaties merkbaar vertragen. Gelukkig zijn er enkele “trucs” om deze problemen te voorkomen.

Om onze computer met Windows 10 te versnellen is de eerste stap het uitvoeren van een Schijfopruiming. Op deze manier zullen we de vorige versies van Windows verwijderen. Om dit te doen, hoeven we alleen maar te zoeken naar de optie Schijfopruiming in het zoekvak (linkerbenedenhoek) van uw Windows 10-computer. Zodra we op het onderdeel Schijfopruiming klikken, wordt een menu geopend waaruit we kunnen kiezen of we de hele schijf willen opschonen en ook randapparatuur, zoals USB-sticks en aangesloten harde schijven, of slechts een deel. Klik gewoon op OK om het proces te starten. Deze handeling alleen is echter niet voldoende om de computer met Windows 10 geïnstalleerd te versnellen.

Onnodige updates en apps

Om de prestaties van onze pc met Windows 10 te verhogen, moeten we het besturingssysteem altijd bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie. Tegelijkertijd moeten we ons ook ontdoen van overbodige apps op het besturingsplatform. Niet alle door Microsoft voorgeïnstalleerde apps zijn interessant voor gebruikers. Een tip om ongebruikte apps te verwijderen en tegelijkertijd uw PC up-to-date te houden is het gebruik van een tool zoals de Media Creation Tool. Hiermee worden we op de hoogte gebracht van nieuwe versies van het besturingssysteem en krijgen we advies over welke apps we moeten verwijderen.

Animaties uitschakelen

Windows 10 biedt u, net als eerdere besturingssystemen van Microsoft, ook de mogelijkheid om animaties en effecten uit bepaalde apps te verwijderen. Hierdoor kan uw PC zijn prestaties verbeteren. Druk daarvoor gewoon op de Windows-toets (die met het vensterlogo) +R. In het programma dat verschijnt, typt u sysdm.cpl. Dit geeft ons toegang tot de systeemeigenschappen. Selecteer de instellingen en klik op Geavanceerd in het pop-up menu. Selecteer nu Prestaties. Er verschijnt een lijst waaruit we de volgende opties moeten uitschakelen: vensters animeren wanneer ze worden vergroot of verkleind tot een pictogram, animaties op de taakbalk, comboboxen openen met scrollend effect, geanimeerde besturingselementen en elementen in vensters, menu-onderdelen vervagen na klikken, vensterschaduw tonen, menu’s weergeven met vervagend of scrollend effect, tips weergeven met vervagend of scrollend effect. Zodra dit is gedaan klikt u op OK om te bevestigen en Windows 10 zal presteren, zelfs op oude pc’s.

.