Grootste 4K-tv ter wereld, kost meer dan een flat

De C Seed 262, gemaakt door een Oostenrijks bedrijf, is een tv met waanzinnige afmetingen: hij is 6,14 meter breed en 2,57 meter hoog en heeft een diagonaal van 6,5 meter

Bent u op zoek naar een nieuwe 4K-tv om te kopen voor uw nieuwe flat? Tenzij je bijna een half miljoen euro wilt uitgeven, is die van C Seed niet echt iets voor jou. Het Oostenrijkse bedrijf vraagt er 490.000 euro voor. Een beetje te veel voor een scherm dat in je huiskamer moet worden geplaatst.

Trachtig de redenen achter dit ongebruikelijke prijsbeleid te begrijpen, zouden op zijn zachtst gezegd de overdreven afmetingen van de C Seed 262, zo heet het apparaat, het gevraagde geld gedeeltelijk kunnen rechtvaardigen. Gedeeltelijk, maar niet helemaal. De C Seed 262 is de grootste 4K-televisie ooit gemaakt. De metingen spreken voor zich. Het beeldscherm van het toestel van het in Wenen gevestigde bedrijf heeft een diagonaal van niet minder dan 6,5 meter. Ter verduidelijking: de C Seed 262 is dus 6,14 meter breed en 2,57 meter hoog. Functies die de tv van Seed dichter bij bioscoopschermen brengen.

Andere functies van de C Seed 262

Is dat alles? Absoluut niet. Een andere reden waarom het Oostenrijkse bedrijf 490.000 euro zou hebben gevraagd, is misschien het LED-paneel, dat een contrastverhouding van 5000:1 heeft en een helderheid van 800 nits. De TV beschikt ook over zes luidsprekers, gemaakt in samenwerking met L-Acoustic, die zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit. En hoe zit het met de resolutie? Het is 4096 x 1716 pixels.

De nieuwigheden houden hier niet op. De TV is uitgerust met een afdekking van het scherm, die met een druk op de knop kan worden verwijderd door middel van een gemotoriseerd systeem. Bij de C Seed 262 wordt het voorpaneel, net als bij de nieuwste smartphones, volledig bedekt door het scherm, dat aan alle drie de hoofdzijden randloos is.

De prijs van de televisie is niet het enige kostenplaatje waarmee rekening moet worden gehouden. Met een gewicht van 800 kilo is de installatie “licht” gecompliceerd. Gezien het prijskaartje van 490.000 euro kun je het beter aan het bedrijf overlaten. Het is wel jammer dat C Seed nog eens 35.000 euro vraagt om de televisie te installeren.