Tivùsat en Sky: verschillen en vergelijking

Tivùsat en Sky zijn twee satellietplatforms die in Italië aanwezig zijn. Lees hier hoe ze werken en wat de verschillen zijn

Niet alle Italianen kennen Tivùsat, maar alle Italianen kennen Sky. En ze weten dat Sky een satellietplatform is, dat je een schotel nodig hebt en dat je een decoder nodig hebt. Maar ook Tivùsat is een satellietplatform.

Het belangrijkste verschil tussen Tivùsat en Sky is dat de kanalen die op het eerste circuit te zien zijn, gratis zijn (in werkelijkheid betaalt u alleen de initiële kosten van de decoder en de kaart), terwijl die van Sky een abonnement hebben (en de decoder is inbegrepen). Op Tivùsat is het namelijk mogelijk dezelfde kanalen te zien als op digitale terrestrische televisie, zelfs op plaatsen waar het signaal niet aankomt, terwijl Sky een platform is op basis van abonnement en premium en on-demand inhoud. Het is echter mogelijk om zowel Tivùsat als Sky te bekijken met dezelfde schotel en dezelfde kabels: u hoeft alleen de decoder toe te voegen (die van Tivùsat is anders dan die van Sky) en alles juist te configureren.

Hoe voeg je Tivùsat toe aan een Sky-systeem

Om Tivùsat te laten werken, heb je een schotel nodig die gericht is op het opvangen van het signaal van de Eutelsat Hot Bird 13-satelliet, die dezelfde is van waaruit Sky ook uitzendt. Dus als we al een Sky-systeem hebben, is de helft van het werk (eigenlijk al het deel dat een installateur vereist) al gedaan. We moeten echter een decoder kopen die compatibel is met Tivùsat en deze naast de Sky-decoder plaatsen, omdat we dezelfde coaxkabel gebruiken die van de schotel komt: we moeten hem alleen “splitsen” met een splitter. Je kan het vinden in elke elektro- en antennewinkel. Zodra de kabel is aangesloten op de Tivùsat-decoder, hoeft u alleen nog maar de kaart in te voeren en verder te gaan met het afstemmen van de kanalen. Als uw tv compatibel is met Tivùsat (of als er een CAM-module op kan worden aangesloten die compatibel is met Tivùsat) hoeft u niet eens een decoder te kopen.

Hoe sluit u Tivùsat aan als u My Sky HD of Sky Q hebt

Als we een My Sky HD-abonnement hebben, betekent dit dat we een SCR/Unicable-satellietsysteem hebben. Om Tivùsat te laten werken, zullen we een decoder (of een TV, of een CAM) moeten kopen die compatibel is met deze norm. Hetzelfde geldt voor Sky Q, dat in plaats daarvan de DCSS-norm gebruikt. Als we twijfels hebben over het type systeem dat we hebben, en dus over welke Tivùsat-decoder we moeten kopen, vragen we het gewoon aan de persoon die het systeem heeft geïnstalleerd. Op deze manier kunnen we de juiste decoder kopen, die onmiddellijk zal werken nadat we hem hebben aangesloten op de coaxkabel van de schotel.