Cobra Kai 4: wanneer het komt en waar het te bekijken is

Het vierde seizoen van Cobra Kai staat op het punt te debuteren op streamingplatform Netflix, dat de eerste teaser trailer heeft vrijgegeven: al het nieuws

De tv-serie Cobra Kai is nu aan zijn vierde seizoen toe en is nog maar een tijdje verwijderd van zijn officiële debuut op het Netflix-platform. Een van de grote nieuwtjes waar de teaser trailer op vooruitloopt is een andere historische terugkeer die teruggrijpt op de beroemde Karate Kid films: Terry Silver, de schurk van het derde hoofdstuk van de filmsaga.

Bijna 34 jaar na de uitdagingen die hen als hoofdrolspelers zagen, zijn Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, gespeeld door respectievelijk Ralph Macchio en William Zabka, nu twee volwassenen en twee karate meesters. Daniel heeft de Miyagi-Do dojo opgericht, ter ere van zijn beroemde meester, terwijl Johnny lesgeeft bij Eagle Fang, op zoek naar verlossing na een ingewikkeld leven. De twee voormalige vijanden moeten hun krachten bundelen om te strijden tegen de kwaadaardige meester John Kreese van de Cobra Kai en vooral tegen Terry Silver, een van zijn kwaadaardigste en gevaarlijkste leerlingen.

Cobra Kai 4: Waar gaat het over

Cobra Kai begon als een vervolg op The Karate Kid, waar 34 jaar na de uitdagingen van de tieners Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, de laatste besluit om zijn Cobra Kai dojo te heropenen en zijn wraak te zoeken. Ondertussen is Daniel een rijke ondernemer geworden en besluit hij karatelessen te geven aan een jonge werknemer, waarbij hij de rol van zijn mentor en meester Miyagi overneemt.

Het vierde seizoen van de tv-serie blikt terug op de personages, waarbij Daniel en Johnny hun krachten moeten bundelen en de Miyagi-Do en Eagle Fang dojo’s nieuwe vijanden moeten verslaan: van de kwaadaardige meester John Kreese van de All Valley Tournament dojo tot zijn favoriete leerling Terry Silver.

Cobra Kai 4: De cast

Ralph Macchio speelt opnieuw de hoofdrol als Daniel LaRusso, terwijl rivaal en nieuwe vriend Johnny Lawrence William Zabka is. De kwaadaardige meester Kreese heeft het gezicht van Martin Kove, terwijl Terry Silver wordt gespeeld door Thomas Ian Griffith.

De serie begon in 2018 en werd gemaakt door Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald voor YouTube Premium, voordat het in 2020 werd overgenomen door Netflix, begon rustig maar werd al snel een van de grootste hits, zozeer zelfs dat het nu aan zijn vierde seizoen bezig is.

Cobra Kai 4: wanneer komt het

Om de nieuwe avonturen van Daniel-san en Johnny te zien, hoef je alleen maar te wachten op de komst van de serie Cobra Kai 4 op Netflix die op 31 december 2021 van start gaat.