SNAI bijna 36 uur down, het bedrijf: “Hackeraanval” [UPDATED 18:00]

Eerste problemen sinds vanochtend 7 uur, daarna hausse van meldingen uit heel Italië maar SNAI legt niet uit wat er gebeurt en gebruikers beginnen te vrezen voor hun geld.

Update 28/12/2020 18:00

De zeer ernstige down van de diensten van SNAI, die al sinds gisterochtend aan de gang is, is veroorzaakt door een hackeraanval. Dit werd door het bedrijf zelf toegegeven in een persbericht. Hier zijn alle details:

SNAI down: het was een hackeraanval | Libero Tecnologia

Technische problemen aan SNAI websites en app beheerd door Snaitech Spa, het legale wedbedrijf. Alle sites van de groep, die weddenschappen accepteert op paardenrennen, poker, diverse sporten, games en online casino’s (inclusief slots), zijn sinds vanochtend offline en op de moederwebsite www.snai.it is een bericht verschenen: “EXTRAORDINARY MAINTENANCE – Maintenance affects all snai.it and APP products – We expect to be back up and running shortly – The SNAI team”.

De inefficiënties duren echter al sinds gisteren met de eerste meldingen al om zeven uur ’s ochtends. Paniek onder Italiaanse wedders die gebruik maken van de diensten van SNAI, met waanzinnige commentaren op sociale media waarin zelfs wordt gesuggereerd dat het bedrijf er met het geld van de wedders vandoor is gegaan. De woede van de gebruikers wordt nog vergroot door het feit dat er op de officiële sociale profielen van SNAI geen melding wordt gemaakt van het uitvallen van het computersysteem. Naast de volledige ontoegankelijkheid van de sites van de groep, waaronder mybet.it, wordt ook gemeld dat het onmogelijk is om de app te openen of in te loggen.

Update 28/12/2020 17:00

Bijna 36 uur na het begin van de inzinking van Snai, waarbij alle sites en apps volledig onbruikbaar zijn geworden, blijft het legale wedbedrijf zich barricaderen in een onverklaarbare stilte. Na de allesbehalve uitputtende mededeling van vanochtend 8.10 uur op Twitter, reageert zij in feite niet meer op opmerkingen van gebruikers (ongeveer 170, op de laatste tweet, terwijl wij deze update schrijven). Geen officieel persbericht en zelfs een “Geen commentaar” aan Corriere della Sera.

Update 28/12/2020 11:30 uur

Nog geen officieel nieuws over wanneer de inefficiënties van SNAI zullen eindigen, nu de downtime al bijna 30 uur duurt. Geen persbericht en geen nieuw bericht op Twitter, waar het bedrijf al meer dan 15 uur niet eens op reacties heeft gereageerd. Ook op Telegram, het platform waarop SNAI een openbaar kanaal heeft, maar dat alleen wordt gebruikt om sportnieuws uit te zenden, heerst volledige duisternis. Intussen hebben sommige gebruikers erop gewezen dat het gratis nummer van SNAI met ingang van maart 2020 is gedeactiveerd.

Update 28/12/2020 9:00 a.m.

Alle diensten van SNAI zijn nog steeds down, en dat al meer dan 24 uur lang. Ook de communicatie met de gebruikers verloopt duister: er is nog steeds geen officieel persbericht van Snaitech Spa en de laatste tweet van het officiële Twitter-account van SNAI dateert van gisteren 20.11 uur.

In de tussentijd doen de SNAI-klanten de meest fantastische veronderstellingen over deze verstoring, waaronder dat SNAI failliet is gegaan en dat een ontrouwe werknemer de servers van het bedrijf heeft geïnfecteerd om het geld van gokkers te stelen.

Update 20:30

Alle online gokdiensten van SNAI zijn nog steeds volledig offline. Op dit moment, na meer dan 12 uur, is het duidelijk dat er een groot technisch probleem is geweest. De mogelijkheid van een hackaanval op de servers van het bedrijf kan evenmin worden uitgesloten, hoewel hierover geen informatie beschikbaar is. We mogen niet vergeten dat SNAI een berg geld beheert dat is opgeslagen op de gaming-accounts van zijn gebruikers.

Op de officiële website van Snai.it wordt niet langer gesproken over “buitengewoon onderhoud”, maar worden gebruikers in het algemeen verzocht geduldig te zijn: “Beste gebruikers, we werken eraan om alle diensten zo snel mogelijk te herstellen. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak”.

In de tussentijd beginnen, vooral op Twitter, veel gebruikers zich zorgen te maken over hun account, maar SNAI stelt, opnieuw op Twitter, iedereen gerust: “U kunt gerust zijn. Het probleem ligt bij de site, niet bij de gokaccounts.”

Update 17:30

Na enkele uren stilte heeft SNAI gereageerd op gebruikers op Twitter. Ondanks het feit dat de website nog steeds de boodschap van buitengewoon onderhoud weergeeft, antwoordde het bedrijf op Twitter aan gebruikers:

“De site is niet in onderhoud. We hebben andere problemen die we sinds vanmorgen proberen op te lossen.

“Maar ik herhaal: de site is niet in onderhoud.”

Snaitech Spa, het moederbedrijf van de sportweddenschappengroep, heeft geen officiële update over deze kwestie op haar website geplaatst.