Gmail: nu kun je het uitgesteld versturen van berichten inplannen

Hoe plan je het versturen van een e-mail in op Gmail? De nieuwe functie is zeer eenvoudig te beheren en vereist geen handmatige actie. Zo werkt het

Gmail is aan het updaten met een nieuwe functie: je kunt nu e-mails inplannen om te versturen. Wanneer een gebruiker een nieuw e-mailbericht moet verzenden, kan hij of zij besluiten het verzenden uit te stellen tot maximaal 50 jaar. Een zeer nuttige functie die het gebruik van de instant messaging applicatie zal veranderen.

Na verscheidene verzoeken van gebruikers heeft de maildienst besloten een belangrijke nieuwe functie te introduceren: het is nu mogelijk het verzenden van berichten te plannen. Door een tijd en datum in te stellen, verstuurt het systeem automatisch de e-mail zonder dat de gebruiker fysiek voor het apparaat aanwezig hoeft te zijn. Deze nieuwe optie is al beschikbaar en is vooral handig voor wie Gmail voor het werk gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt wanneer een werknemer communicatie moet verzenden maar op vakantie is of deadlines wil halen ook al is hij of zij niet op kantoor.

Op Gmail kunnen e-mails worden ingepland

Gmail heeft zich altijd gekenmerkt door een intuïtieve en gebruikersvriendelijke interface. Dankzij het gebruik van verschillende extra functies en plugins kan het aan uw behoeften worden aangepast. Niet te vergeten dat het perfect integreert met alle andere functies die het bedrijf uit Mountain View biedt, zoals Google Agenda, Drive of Maps.

Sinds mei biedt Gmail de mogelijkheid om het te laat versturen van berichten in te plannen. Vanaf nu kunnen alle gebruikers een specifieke datum en tijd instellen waarop zij het verzenden van hun e-mails willen plannen. Tot voor enkele weken was het nodig om in het speciale venster op de knop “Verzenden” te drukken. Nu kunt u het systeem echter delegeren om elk bericht automatisch te verzenden.

Hoe plan ik het verzenden van e-mails in Gmail?

Om deze functie te gebruiken, hebt u geen extra programma’s of plug-ins nodig, maar kunt u gewoon Gmail gebruiken vanuit uw browser of mobiele app. Om de functie te gebruiken, moet u een nieuwe e-mail schrijven. In de browserversie kunt u een nieuw bericht maken door linksboven, boven het menu, op “Write +” te klikken. In de app tikt u op het +-symbool dat onderaan het hoofdscherm verschijnt.

Nadat u de afzender en het onderwerp hebt ingevoerd en de hoofdtekst van het bericht hebt ingevuld, en eventueel bestanden hebt bijgevoegd, is het tijd om de e-mail te verzenden. Maar in plaats van deze operatie uit te voeren, is het nu mogelijk ze te plannen. In de webversie heeft het systeem een neerwaartse pijl geïntegreerd in de verzendknop. Door op de pijl te klikken, verschijnt de vermelding “Schedule sending”. Dit opent een kalender waarmee u de verzenddatum kunt aanpassen, evenals een precieze tijd. Door de verschillende velden te selecteren, zet het systeem het bericht in de wacht en verstuurt het op het door de gebruiker ingestelde tijdstip, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Een curiositeit: het is mogelijk de verzending van een bericht tot 50 jaar uit te stellen.