WhatsApp, hoe kan ik spraakberichten beluisteren zonder de app te openen

Er is een nieuwe functie vrijgegeven op de WhatsApp bètaversie voor de iPhone waarmee gebruikers spraakberichten kunnen beluisteren zonder de app te openen

De ontwikkelaars van WhatsApp hebben een nieuwe functie geïntroduceerd in de iPhone bètaversie: spraakberichten kunnen direct vanuit meldingen worden beluisterd zonder de app in te hoeven gaan. De nieuwe functie is beschikbaar in de WhatsApp iOS bètaversie 2.19.91.1 en is vooralsnog vrijgegeven voor een beperkt aantal gebruikers. De technici van WhatsApp willen de komst van de nieuwe functie niet forceren: hij zal langzaam worden vrijgegeven voor alle bètatesters en als de proefperiode goed verloopt, zal hij ook in de officiële versie worden geïntegreerd.

Hoe WhatsApp-spraaknotities beluisteren vanuit meldingen

De jongens van WABetaInfo, een Twitter-profiel dat altijd zeer actief is met nieuws over de instant messaging-app, brachten het nieuws over de nieuwe functie naar buiten. Op hun blog legden ze ook uit hoe je de nieuwe functie kunt gebruiken. Het is echt heel simpel: wanneer je een spraakbericht ontvangt op WhatsApp, zal binnen de meldingen direct naar de mediaspeler verschijnen om het te beluisteren. Als u op het pictogram Afspelen drukt, wordt de weergave van het bericht gestart. Hetzelfde geldt voor audio-inhoud zoals MP3’s.

Het iOS-systeem biedt gebruikers echter niet de mogelijkheid om gesproken berichten te beantwoorden met een audiobericht, maar alleen met een tekstbericht. Als u wilt antwoorden met een audionoot, zult u de applicatie moeten openen.

Wanneer zal de functie beschikbaar zijn

Zoals gezegd, zal de release erg traag verlopen. Voorlopig is het alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers die WhatsApp iPhone versie 2.19.91.1 beta hebben geïnstalleerd. Als u niet een van de gelukkigen bent die de update heeft ontvangen, kunt u proberen deze te forceren door de applicatie te verwijderen en deze vanaf nul te installeren. Vergeet echter niet om een back-up van de app te maken, zodat u geen belangrijke berichten of inhoud verliest.