WhatsApp down, laat je geen afbeeldingen en spraaknotities downloaden

Sinds 16.00 uur op 3 juli 2019 werkt WhatsApp niet en laat je geen media-inhoud downloaden: afbeeldingen, video’s en spraaknotities. Wat is er aan de hand

WhatsApp werkt niet: gebruikers kunnen geen afbeeldingen en media-inhoud downloaden die door gebruikers is verzonden. Sinds 16.00 uur op 3 juli ligt WhatsApp plat en veroorzaakt het verschillende problemen voor gebruikers. De meldingen van gebruikers nemen met de minuut toe en honderden mensen zoeken op sociale netwerken naar een oplossing. De hashtag #whatsappdown is nu trending op Twitter.

Het probleem treft echter niet alleen WhatsApp, maar alle Facebook-applicaties. Naast de berichten-app zijn ook Instagram en Facebook uit de lucht. Het is niet de eerste keer dat de drie toepassingen niet werken: in maart en april deed zich hetzelfde probleem voor. Als u een afbeelding of een spraaknotitie van een vriend probeert te downloaden, krijgt u het volgende bericht: “Unable to download. Verzoek om een nieuwe verzending. De technici van WhatsApp werken eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom WhatsApp vandaag niet werkt

Het is niet bekend waarom gebruikers geen afbeeldingen en spraaknotities kunnen downloaden op WhatsApp. Hetzelfde probleem deed zich afgelopen maart voor, toen gebruikers ook geen media konden downloaden. Het probleem treft echter niet alleen WhatsApp, maar alle applicaties in de wereld van Facebook, te beginnen met Instagram.

De reden voor de storing zou een tijdelijke black-out van de WhatsApp-servers kunnen zijn.

Of een speciaal onderhoud waardoor de technici van de applicatie genoodzaakt zijn geweest om bepaalde functies van de app tijdelijk te blokkeren. De oorzaak zou ook kunnen liggen in de tests die de ontwikkelaars uitvoeren om Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp “samen te voegen”. Voorlopig zijn dit allemaal hypotheses: we zullen zeker meer weten in de komende uren. We zullen het verhaal blijven volgen en u op de hoogte houden.

Update om 01:00 op 4 juli. De problemen met WhatsApp, Instagram en Facebook zijn eindelijk opgelost.