3 trucs om een WhatsApp-groep te verlaten zonder het hen te laten weten

Een WhatsApp-groep verlaten is niet zo makkelijk als het klinkt: hier zijn drie eenvoudige trucs om stiekem de groep te verlaten

Hoeveel WhatsApp-groepen heb je? Hoeveel zijn er waaraan je daadwerkelijk deelneemt? Gewoonlijk luidt het antwoord op deze twee vragen: veel voor de eerste, weinig voor de tweede. WhatsApp-groepen maken het mogelijk snel een avond met vrienden te organiseren, uit eten te gaan of een partijtje te voetballen. Maar ze kunnen ook een echte nachtmerrie worden.

Boodschappen die de hele tijd binnenkomen, meldingen die ons elke seconde storen: een groep het zwijgen opleggen kan een goede oplossing zijn. Maar het is niet altijd effectief. Wat kunnen we doen om de ergernis te verminderen die wordt veroorzaakt door WhatsApp-groepen waar we niet aan deelnemen? Verlaat de groep. Dit lijkt misschien extreem, maar in sommige gevallen is het noodzakelijk. Je moet echter heel voorzichtig zijn met hoe je besluit de WhatsApp-groep te verlaten. Het in het openbaar doen kan de deelnemers beledigen en relaties in het echte leven ruïneren. Hier zijn 3 trucs waarmee je WhatsApp-groepen kunt verlaten zonder het te weten.

Hoe verlaat je stiekem een WhatsApp-groep

Het verlaten van een WhatsApp-groep waar goede vrienden of familieleden aanwezig zijn, kan in het echte leven voor wrijving zorgen. Wat moet je doen om een groep te verlaten zonder je vrienden op de hoogte te stellen? Dat is moeilijk, vooral omdat wanneer je een groep verlaat, een melding op de chat de andere deelnemers waarschuwt. Maar met een beetje sluwheid, is het mogelijk om ons vertrek onopgemerkt te laten. Hier zijn drie zeer handige trucs voor het verlaten van WhatsApp-groepen.

1 – Verlaat de groep terwijl anderen aan het schrijven zijn. In grote groepen is het normaal dat er momenten zijn waarop tientallen en tientallen berichten in enkele minuten worden verzonden. Als je de groep wilt verlaten zonder dat anderen het merken, moet je van deze momenten gebruik maken. Op die manier blijft de kennisgeving onopgemerkt en weet niemand dat u vertrokken bent.

2 – Verander uw naam. WhatsApp biedt je de mogelijkheid de naam van je account te wijzigen. We gebruiken meestal onze voor- en achternaam. Als we uit een groep willen wegsluipen, kunnen we het tijdelijk veranderen in een algemene “Marco Rossi”. Zo merken onze vrienden het niet en hoeven we niet uit te leggen waarom we weg zijn gegaan.

3 – Technische problemen. Indien sommige leden na het verlaten van een groep vragen waarom wij dit besluit hebben genomen, kunnen wij het klassieke excuus van technische problemen aanvoeren. “WhatsApp werkt niet meer zo goed”, “Mijn smartphone is niet compatibel met WhatsApp”, “Ik verkies Telegram omdat het veiliger is”. Misschien geloven ze onze woorden niet, maar onze motivatie is meer dan steekhoudend.

Als je de WhatsApp-groep niet wilt verlaten, is het enige alternatief het geluid uit te zetten. We kunnen besluiten om gedurende 8 uur, 1 week, 1 jaar geen meldingen te ontvangen.