De app voor gratis tv-series arriveert op Smart TV’s

Met deze nieuwe app, beschikbaar voor Smart TV’s met het besturingssysteem Android TV, Chromecast met Google TV en Apple TV-boxen, is het mogelijk om gratis naar buitenlandse series in de originele taal of nagesynchroniseerd in het Italiaans te kijken.

Ook in Italië is de streamingmarkt meer dan volwassen, getuige de meer dan 4 miljoen Netflix-abonnees en vooral de komst van steeds meer ‘FAST’-platforms, een acroniem dat staat voor ‘free ad-supported streaming TV’.

Een van deze FAST TV’s die ook in Italië beschikbaar is, is Serially en, zoals de naam al doet vermoeden, richt de catalogus zich op tv-series. Om precies te zijn, buitenlandse TV-series die weinig of niet bekend zijn in Italië, nog ontdekt moeten worden en vaak in de originele taal met Italiaanse ondertitels. Als u zich nu al afvraagt waarom u, bij alle tv-series die in het Italiaans nagesynchroniseerd zijn, er één met ondertitels moet bekijken, sta dan even stil bij één serie in het bijzonder: Inktvis spel. Wie had gedacht dat een Koreaanse serie met Italiaanse ondertitels een werkpaard van Netflix zou worden, zelfs in Italië? En toch is het zo, daarom moet je blij zijn dat de app van Serially nu ook beschikbaar is voor smart-tv’s met Android TV en Apple TV-apparaten.

Serially voor Smart TV: compatibele modellen

De app van Serially is al een paar weken beschikbaar voor Android- en iOS-smartphones, en is nu ook beschikbaar voor alle smart-tv’s met het besturingssysteem van Google (Android TV en Chromecast met Google TV) en Apple TV-boxen.

Miljoenen toestellen in heel Italië zijn overgeschakeld op Android TV, met veel (maar niet alle) modellen van de grootste internationale merken: Philips, Sony, TCL, JVC, Hisense, Haier, Nokia, Panasonic, Sanyo, Thomson, Toshiba/Vestel, Umax en Xiaomi, om maar de bekendste te noemen.

Op de meeste van deze slimme televisies is de Serially-app al beschikbaar, volledig in het Italiaans en direct te gebruiken na installatie in de Play Store.

Wat is Serially

Wij willen er echter op wijzen dat voor Serially een profiel moet worden geregistreerd (maar u kunt ook inloggen met uw Google-, Apple- of Facebook-account).

Nadat u een profiel hebt aangemaakt, hebt u gratis toegang tot de dienst (maar in de toekomst zal er ook premium content zijn), die is onderverdeeld in categorieën en met een sectie die speciaal is gewijd aan in het Italiaans nagesynchroniseerde inhoud.

De beschikbare maximale resolutie is Full HD 1080p en vereist een verbinding van ten minste 5,3 Mbps, dus de compressie is vrij sterk, maar de geboden kwaliteit is nog steeds goed, hoger dan die van Full HD-kanalen die in Mpeg-4 op digitale terrestrische zenders worden uitgezonden.