Hoe Windows 10 afsluiten, voor echt

Bij Windows 10 is de snelstartfunctie standaard ingeschakeld waardoor we onze pc niet echt kunnen afsluiten, hier is hoe we het kunnen uitschakelen

Hoe kunnen we onze pc met Windows 10 afsluiten? Simpel antwoord, zullen de meeste mensen denken, ga gewoon naar het Start menu klik op het shutdown icoontje van het apparaat en druk dan op Shutdown. Maar in werkelijkheid is deze handeling niet correct.

Om de functie Snel starten te vergemakkelijken, worden alle computers met Windows 10-besturingssysteem niet echt afgesloten als we klikken op Het systeem uitschakelen. We zetten de kernel gewoon in hibernatie. Op die manier zal het de volgende keer dat u uw PC aanzet, heel weinig tijd kosten om hem weer aan de gang te krijgen. De Fast Boot-functie, ook wel Fast Boot en Hybrid Boot genoemd, is vanaf Windows 8 actief op besturingssystemen van Microsoft, alleen bij Windows 10 is deze als standaard ingesteld. De meeste gebruikers weten het niet. Gelukkig is het uitvoeren van een volledige shutdown vrij eenvoudig en kan iedereen het doen.

Afsluiten of hiberneren, verschillen

Voordat we begrijpen hoe je een volledige shutdown uitvoert, is het goed om te verduidelijken dat bij het traditionele afsluitproces Windows elk programma deactiveert, de status van het draaiende systeem verwijdert en de volgende keer dat de pc wordt aangezet weer van voren af aan begint.Wanneer Windows de slaapstand inschakelt, wordt de volledige systeemstatus, inclusief alle geopende programma’s en bestanden, op schijf opgeslagen, zodat u snel verder kunt gaan waar u was gebleven. Met de Fast Boot functie denken we dat we de PC effectief uitschakelen, maar het is een beetje zoals een winterslaap. Want, zoals gezegd, de functie deactiveert de draaiende programma’s, maar bewaart de toestand van de Windows-kernel op de schijf.

Hoe een volledige pc afsluiten

Als we een pc met Windows 10-besturingssysteem hebben en we willen deze voor alle doeleinden afsluiten, wat vooral belangrijk is als we problemen en bugs hebben met sommige toepassingen, dan moeten we de pc eerst opnieuw opstarten en niet afsluiten. Om dit te doen, gaan we naar het menu Start en klikken vervolgens op de vermelding PC opnieuw opstarten. Windows start nu de computer opnieuw op, maar voert eerst een volledige shutdown uit en verwijdert de toestand van de kernel die het eerder had opgeslagen. Microsoft heeft deze beslissing genomen omdat gewoonlijk mensen die vaak problemen ondervinden met de pc, als eerste actie de pc opnieuw opstarten. Een andere manier om een volledige uitschakeling uit te voeren is door de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt te houden terwijl u op het item Shutdown klikt. Nog eenvoudiger is de volledige uitschakeling via de opdrachtprompt. Hier hoeft u alleen maar handmatig de opdracht shutdown / s /f /t 0 in te voeren en u bent klaar.

Hoe Windows 10 Quick Launch uit te schakelen

Aternatief kunt u Windows 10 Quick Launch altijd uitschakelen. Op deze manier zal de PC er een paar seconden langer over doen om aan te zetten, maar elke keer als we hem uitzetten zal hij volledig afsluiten. Ga hiervoor naar Configuratiescherm> Systeem en beveiliging> Aan/uit-opties> Specificeer wat er gebeurt als u op de aan/uit-knop drukt. En in het tabblad dat verschijnt, halen we het vinkje weg bij Snelstart inschakelen.