Hoe online sms’jes versturen met Android Berichten

Google heeft eindelijk het Android Berichten platform gelanceerd, om sms’jes te beheren en te versturen vanaf het web. Gemakkelijk te gebruiken, het daagt Apple’s Berichten en WhatsApp uit

Om eerlijk te zijn, Google kondigde het enige tijd geleden aan, maar besloot toen om de presentatie en lancering uit te stellen tot een latere datum. Het werd echter (enigszins stilletjes, in waarheid) op maandag gepresenteerd. Big G heeft het webplatform speciaal voor Android Messages onthuld, een nieuwe dienst waarmee gebruikers online sms-berichten kunnen versturen.

Het is in feite de webversie van de sms-app voor Android die in Mountain View is ontwikkeld en standaard aanwezig is in de door Google zelf geproduceerde Pixel en in alle smartphones met Android One aan boord. Uiteraard kan de SMS-app ook op andere apparaten van de groene robot worden geïnstalleerd. En gezien de nieuwe webfunctionaliteit zullen er nog meer gebruikers zijn die de app en zijn platform voor het online versturen van tekstberichten op zijn minst willen testen.

Hoe werkt Berichten Android web

Om tekstberichten vanaf het web te kunnen versturen met Berichten Android zal niet veel moeite kosten: de werking komt in feite in grote lijnen overeen met die van WhatsApp Web en Allo, een andere instant messaging app die door Google zelf is ontwikkeld. Het zijn precies deze ‘basis’-functies die ertoe hebben geleid dat velen geloven dat Android Messages (in zijn webversie, natuurlijk) een serieuze rivaal is voor Messages, de berichtendienst die werkt voor iOS- en macOS-gebruikers.

Of dat nu het geval is of niet, laten we nu eens kijken hoe je Android Messages kunt gebruiken om online tekstberichten te versturen. Maak eerst verbinding met het portaal messages.android.com en volg de wizard tot een QR-code op het scherm verschijnt. Start vervolgens de Berichten-app op je Android-smartphone (installeer deze als je dat nog niet hebt gedaan), open het app-menu en zoek naar het item “Berichten voor het web”. U wordt gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van de camera: geef deze toestemming, zodat Messages Android de code kan scannen en synchroniseren tussen de inhoud van de smartphone en het webplatform. Zoals vermeld op de startpagina van de dienst, moet uw smartphone verbonden zijn met het internet: het is daarom raadzaam om uw Wi-Fi-verbinding actief te houden, om te voorkomen dat het dataverkeer van uw tariefplan wordt opgebruikt.

Als de synchronisatie is voltooid, kunt u online sms’jes versturen naar al uw contactpersonen in uw adresboek. Wees echter voorzichtig, want de berichten die u verstuurt, worden uiteraard van uw data-abonnement (indien aanwezig) afgetrokken.