Hoe Game Mode in Windows 10 in te schakelen

Ingevoerd met de Creators Update, kunt u met “Game Mode” uw CPU en GPU een boost geven en alle processen uitschakelen die niet nodig zijn voor gaming

Ben je een hardcore gamer? Dan moet u aandacht besteden aan de nieuwste innovatie van Microsoft. Met de Creators Update, de grote update die op 11 april is uitgekomen, heeft het Californische bedrijf, naast andere functies, de gamemodus gelanceerd.

Dit is een systeem waarmee je je pc kunt optimaliseren voor gaming, door alle processen uit te schakelen die niet nodig zijn voor de werking van het spel. Met name de Game Mode verbetert de CPU- en GPU-prestaties, wat cruciaal is voor moderne games. Om het meeste uit uw computer te halen bij het spelen van games, hoeft u alleen maar de nieuwe functie in te schakelen. En geloof ons, het is heel eenvoudig. Hoe? De eerste stap is om naar instellingen te gaan. Klik op “Start” en vervolgens op het tandwielpictogram. Ga dan naar “Spelmodus” en selecteer “Spelmodus gebruiken”.

Hoe activeer je “Spelmodus”

Zijn we klaar? Bijna. Na het inschakelen moet de spelmodus worden geactiveerd voor elk videospel dat wordt opgestart. Nogmaals, het proces is vrij eenvoudig. Zodra je het spel hebt gekozen en gestart, moet je wat Microsoft de “Spelbalk” noemt, starten. Om dit te doen, hoeft u alleen maar op de Windows-toets te drukken (dat is de toets met het Windows 10-logo erop) plus de letter G. Er wordt dan een kleine horizontale balk geopend. Klik nogmaals op “Instellingen” en schakel ten slotte de spelmodus in.

Natuurlijk kunnen alleen gebruikers die Windows 10 hebben bijgewerkt naar Creators Update de nieuwe functie gebruiken. Controleer uw versie. Ga hiervoor naar “Instellingen” en vervolgens naar “Updates & Beveiliging”. Van daaruit kunt u controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn en deze installeren.