Hoe kom je erachter of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Beantwoordt je beste vriend of ex-vriendin je berichten niet meer? De kans is groot dat hij of zij je heeft geblokkeerd op WhatsApp. Zo kom je erachter

WhatsApp is een heel handig hulpmiddel, maar het kan onze ergste nachtmerrie zijn als een persoon erg hardnekkig wordt en je geen andere optie hebt dan hem te blokkeren, zodat je nooit meer berichten van hem ontvangt. In feite is het mogelijk om “stalker” gebruikers of ongewenste personen te blokkeren op WhatsApp.

Maar wij kunnen ook de “ongewenste” gebruikers zijn die geblokkeerd zijn op WhatsApp. Het enige probleem is dat de instant messaging applicatie ons niet in staat stelt te achterhalen of iemand besloten heeft onze berichten niet meer te ontvangen. Hoe weten we of we geblokkeerd zijn op WhatsApp? Om daar achter te komen, zijn er vier verschillende trucs, die allemaal heel eenvoudig zijn, waarmee we kunnen zien of onze “ex” beste vriend heeft besloten ons uit zijn contacten te verwijderen. De instant messaging-applicatie is erg handig om te communiceren met vrienden, maar ook om erachter te komen wie de mensen zijn die we kunnen vertrouwen.

Hoe erachter te komen of we geblokkeerd zijn op WhatsApp

De eerste truc om erachter te komen of ons contact geblokkeerd is op WhatsApp is te controleren of we de laatste toegang van onze vriend of voormalige partner kunnen zien. Als ons contact is gewist, is het onmogelijk het tijdstip van de laatste toegang te zien. Deze truc kan je echter op een dwaalspoor brengen, aangezien de instant messaging-applicatie gebruikers toestaat het tijdstip van hun laatste toegang te verbergen voor alle contacten, niet alleen voor de geblokkeerde.

De profielfoto

Een effectievere manier om erachter te komen of je bent geblokkeerd op WhatsApp is het controleren van de profielfoto van onze vriend. Als je het niet kunt zien, betekent het dat 99% van ons geblokkeerd is. Tenzij de gebruiker heeft besloten geen profielfoto te plaatsen, mogen alle gebruikers de “omslagfoto” zien.

Dubbel blauw vinkje

Als een gebruiker geblokkeerd is, worden zelfs berichten die hij verstuurt nooit afgeleverd. Een andere truc om te zien of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp is te controleren of het dubbele vinkje blauw wordt. Als je berichten niet worden afgeleverd (dubbel grijs vinkje) of gelezen (dubbel blauw vinkje), kun je niet langer met je vriend(in) praten via de instant messaging app.

Kan niet bellen

De laatste WhatsApp-truc om erachter te komen of je geblokkeerd bent, is te proberen te bellen en te kijken of je vriend(in) opneemt. Als uw contact geblokkeerd is, heeft het geen zin om te bellen – het gesprek zal nooit komen. Als je na het vierde telefoontje niets meer van je vriend hoort, kun je er zeker van zijn dat hij je nummer heeft geblokkeerd op WhatsApp.