Vodafone, hoe de continuïteitsdienst te deactiveren

Vodafone maakt het mogelijk om de continuïteitsdienst, waarmee je kunt blijven bellen ook als je niet genoeg beltegoed hebt voor je abonnement, te deactiveren

Vodafone luistert naar zijn gebruikers en maakt het mogelijk om de zogenaamde “continuïteitsdienst”, dat wil zeggen de mogelijkheid om nog 24 uur te blijven bellen en surfen als je abonnement is afgelopen en je geen geld hebt om het te verlengen, te deactiveren door 99 cent te betalen bij de eerste herlaadbeurt.

Deze dienst biedt een maximum van twee verlengingen, voor een totaal van 1,98 euro te betalen en 48 uur te bellen en te surfen met nul krediet. Na 48 uur, als er in de tussentijd geen herlaadbeurt is ontvangen, blijft de SIM alleen actief voor ontvangst en noodoproepen, maar kan niet meer worden gebruikt voor surfen of normale gesprekken. De continuïteitsdienst werd op 15 april 2019 ingevoerd en werd voor alle gebruikers geactiveerd met een tarief ten laste van hun resterende tegoed, waarna Vodafone de kosten eind juli van dat jaar wijzigde. Tot grote vreugde van de vele gebruikers die het afgelopen jaar per ongeluk van deze dienst gebruik hebben gemaakt, is het nu eindelijk mogelijk om deze te deactiveren.

Hoe de continuïteitsdienst te deactiveren

De eenvoudigste manier om de continuïteitsdienst van Vodafone te deactiveren is door 190 te bellen en te vragen om met een operator te spreken. U moet hen uitdrukkelijk vragen de dienst te deactiveren, en vervolgens uw keuze bevestigen. U kunt ook de digitale assistent TOBi gebruiken (beschikbaar in de app, op WhatsApp, op Facebook Messenger. Amazon Alexa via Skill, via Android Messages en op de Vodafone website) of de My Vodafone app. In dat geval moeten we vragen om met een operator te chatten en niet met een bot. Dan zullen we, net als bij de 190, moeten vragen en bevestigen om de ononderbroken dienst te deactiveren.

Wat gebeurt er als we de ononderbroken dienst deactiveren

Nadat we de ononderbroken dienst deactiveren, keren we terug naar de situatie van voor 15 april 2019: als ons tegoed op is, zullen we niet meer kunnen bellen of surfen. We zullen alleen in staat zijn om klassieke noodoproepen te doen. U loopt echter niet het risico dat u bijna 2 euro moet betalen als we vergeten bij te vullen. U kunt nu zonder extra kosten afscheid nemen van de ononderbroken dienst: deactivering is gratis.