Het is officieel: OnePlus Nord 2 krijgt een geweldige camera

Met de zoveelste tweet bevestigt OnePlus de anticipatie van gisteren door de camera waar de OnePlus Nord 2 over zal beschikken officieel te maken.

Gestresst door de tweet van leaker Ishan Agarwal gisteren, is OnePlus “gedwongen” om een klein detail te onthullen over de camera van de OnePlus Nord 2, het langverwachte mid-range vlaggenschip van het bedrijf dat zal worden onthuld op het evenement van 22 juli.

Op dit moment lijkt alles erop te wijzen dat de OnePlus Nord 2 niet alleen een van de meest interessante exponenten zal zijn in het marktsegment waarin het binnenkort zal terechtkomen, maar ook dat het de ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding weer tot leven zal brengen die ten grondslag lag aan de snelle opkomst die OnePlus van de onbekende start-up die het in 2014 was, heeft gebracht tot een van de meest gevestigde bedrijven in de smartphonemarkt. Kortom, de OnePlus Nord 2 lijkt alle kenmerken te hebben van de zogenaamde Flagship Killer, het label waarmee het bedrijf zijn producten al jaren identificeert met een bijna bespottelijk prijskaartje in vergelijking met technische kaders die geleend leken van de hogere echelons.

De camera van de OnePlus Nord 2

En uit een hoger segment komt de belangrijkste sensor die zal worden aangenomen op de OnePlus Nord 2, ingebed in een drie-element camera groep. Het bedrijf bevestigde Agarwal’s anticipatie op het officiële Twitter-account van de Indiase divisie: “Er zijn de fotosensoren, en dan is er de IMX766,” schreef OnePlus in zijn tweet, hintend naar de reputatie die de Sony-sensor geniet, die onder meer wordt gebruikt door de Oppo Find X3 Pro en OnePlus 9 Pro.

Sony’s IMX766 behoeft niet veel introductie, maar in de tweet neemt OnePlus de honneurs waar: “Het is een beetje alsof we een gigantische stofzuiger hebben gebruikt voor de hoofdcamera van de OnePlus Nord 2, die 56% meer licht opvangt voor verbeterde kleuren, scherpte en opnamen bij weinig licht.

De vergelijking met de stofzuiger is een van de dingen die elk bedrijf over een product zou aanprijzen, maar de Sony IMX766 op de OnePlus Nord 2 is echt een veel duurdere sensor dan die waar de Chinese smartphone zich over een paar dagen qua prijs bij zal voegen: de specificaties omvatten een 50-megapixelresolutie (8192 x 6144 pixels), een 1/1.

Technisch begint hij op gelijke voet met de top van het gamma

Op papier heeft de OnePlus Nord 2 dus het potentieel om het spel van fotografische kwaliteit op gelijke voet te spelen met producten uit het hogere segment. Maar aangezien een hoog cijferniveau geen absolute garantie is voor prestaties (fotografische prestaties in dit geval), moeten we begrijpen hoeveel het bedrijf heeft geïnvesteerd in softwarebeheer van de door de sensor vastgelegde informatie. Vandaag de dag is het de softwareverwerking die het vaakst het verschil maakt, dus een kwaliteitssensor moet worden ondersteund door hetzelfde niveau van softwareverwerking.

Het onderwerp van officiële previews blijvend, heeft OnePlus zich de afgelopen dagen uitgesproken over het display van de Nord 2, waarbij bijna alle technische specificaties zijn onthuld. Om meer te weten te komen over de andere gebieden, zullen we de volgende stappen in de aanloop naar de lancering goed in de gaten moeten houden, want het is mogelijk dat OnePlus opnieuw iets zal onthullen over zijn volgende Flagship Killer.