Nokia, vijf nieuwe smartphones op komst: functies

Nokia gaat tegen 2020 vijf nieuwe smartphones op de markt brengen: hier is wat ze zijn en de functies

Vijf smartphones komen er tegen eind 2020 van Nokia. Naast de Nokia 8.3 5G, de eerste smartphone van het Finse bedrijf die dit type connectiviteitsstandaard ondersteunt, zijn er volgens de geruchten nu twee nieuwe 5G-modellen voor de mid-range markt op komst.

Volgens de laatste geruchten zullen de volgende modellen met de nieuwe connectiviteitstechnologiestandaard de Nokia 9.3 PureView 5G en de Nokia 7.3 5G zijn, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020, dat wil zeggen tegen december, samen met de Nokia 6.3 zullen arriveren. Naar verwachting zullen in september nog twee nieuwe smartphones van het bedrijf worden gelanceerd: de Nokia 2.4 en Nokia 3.4. Nu de lancering is bevestigd, nemen de geruchten over de modellen en hun kenmerken toe. In het bijzonder zou de Nokia 9.3 PureView 5G uitgerust kunnen worden met een under-display front-facing camera.

Nokia 9.3 PureView 5G, features

De nieuwe Nokia 9.3 PureView 5G smartphone zal uitgerust worden met een Snapdragon 865 processor die de nieuwe verbindingstechnologie standaard ondersteunt, maar bovenal zou het een van de eersten kunnen zijn die uitgerust wordt met een under-display camera. Een functie waar lang naar wordt uitgekeken en die op 1 september zou kunnen verschijnen met de lancering van de ZTE Axon 20 5G. Bovendien zal het scherm een verversingssnelheid van 120 Hz hebben en aan de achterkant zou de camera een configuratie met vijf sensoren kunnen hebben. Op dit moment zijn dit de weinige features die we weten over Nokia’s nieuwe telefoon.

Nokia 7.3 5G, features

Er komen binnenkort twee 5G-capabele modellen aan en daaronder bevindt zich de Nokia 7.3 5G, die mogelijk beschikt over een Qualcomm Snapdragon 690-processor. Het scherm zou een 6,3-inch FullHD+ kunnen zijn, met een 24-megapixel frontcamera, terwijl we aan de achterkant een opstelling met 4 sensoren zullen vinden, waarvan de belangrijkste mogelijk 48 of zelfs 64 megapixels zal zijn. De batterij zal naar verwachting 4000 mAh zijn met ondersteuning voor 18W snelladen.

Nokia 6.3, specs

Tussen de mid-range smartphones van het Finse bedrijf duikt ook de Nokia 6.3 op, waarop de twijfel blijft bestaan over de processor, die een Snapdragon 670 zou kunnen zijn, of een Snapdragon 675. Het 6,2-inch scherm is voorzien van een 16-megapixelcamera, terwijl er aan de achterkant een opstelling met vier sensoren zal zijn. Deze smartphone zal ook worden uitgerust met een 4000 mAh batterij met ondersteuning voor 18W snelladen.

Nokia 2.4 en 3.4, functies

De lekken op dit moment onthullen heel weinig over de nieuwe Nokia 3.4 smartphone, waarvan we alleen de mogelijke lanceringsdatum weten die is vastgesteld voor september. Nokia 2.4 is een ander verhaal, maar we krijgen veel speculaties van benchmarking sites zoals GeekBench. De processor van de nieuwe low-cost smartphone zal een MediaTek Helio P22 zijn, maar met RAM beperkt tot 2 GB. Het interne geheugen zou in twee formaten kunnen komen, 16GB of 32GB. Ook de schermgrootte blijft onzeker, tussen 6 en 6,5 inch, met Full HD-resolutie. Er wordt echter niet verwacht dat de camera van topklasse zal zijn, terwijl de batterij 4000 mAh zou kunnen zijn zoals de andere aankomende modellen.