Spusu Mobile, al het nieuws van de nieuwe low-cost mobiele operator

De nieuwe low-cost mobiele virtuele operator Spusu, die al zeer succesvol is in Oostenrijk, komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Italië en zal ook gebruik maken van het Tre-netwerk. Dit werd bevestigd door twee managers van het Oostenrijkse bedrijf, Christian T. Anton en Karl Katzbauer, aan de website MondoMobileWeb.

In een interview vol details leggen Anton en Katzbauer uit dat Spusu het Wind – 3 netwerk ook voor Italië heeft gekozen, op basis van de positieve ervaringen in Oostenrijk, waar de virtuele operator klanten van veel gevestigde exploitanten heeft weggekaapt, vooral dankzij de flexibiliteit van zijn tarieven. Dezelfde flexibiliteit zal worden toegepast in Italië, waar de markt reeds zeer overvol en concurrerend is. Volgens Anton zal deze overvloedige concurrentie Spusu echter helpen, omdat de Italiaanse gebruikers er al aan gewend zijn vaak van operator te veranderen en dus niet bevooroordeeld zullen zijn om naar Spusu over te stappen.

Spusu in Italië: het wordt een klantvriendelijke operator

De twee managers van Spusu legden uit dat het de bedoeling van de nieuwe operator is niet alleen op prijs te concurreren, maar ook op de kwaliteit van de klantenservice. Alle fasen van de overgang van de oude exploitant naar Spusu zullen dan ook onder toezicht staan van het personeel van de nieuwe exploitant, zodat de gebruiker alle taken uit handen wordt genomen. Spusu-klanten zullen ook hun tariefplan elke maand zonder kosten kunnen wijzigen. Het idee, legt Anton uit aan MondoMobileWeb, is dat “klanten niet gebonden moeten zijn aan een operator vanwege een contract, maar door hun eigen wil”. De flexibiliteit van de tariefwijziging wordt mogelijk gemaakt door het feit dat Spusu, in tegenstelling tot andere exploitanten, niets uitbesteedt: “Wij ontwikkelen onze software zelf en onze flexibiliteit in die zin is maximaal. We hebben de mogelijkheid om ’s ochtends een tarief te bedenken en het ’s middags beschikbaar te hebben voor aankoop.”

Spusu: 5G-netwerk

In eerste instantie zal Spusu niet bieden op het 5G-netwerk in Italië, maar zodra de markt volwassen genoeg is, zal het dat wel doen. In Oostenrijk bijvoorbeeld heeft Spusu al frequenties gekocht en heeft het bedrijf commerciële aanbiedingen voor 5G-surfen. Met de verwachte sterke toename van het dataverbruik als gevolg van 5G zal het aanbod van Spusu nog aantrekkelijker worden voor Italiaanse klanten.

Spusu: prefix wordt 3780

De ICCID-code (Integrated Circuit Card ID) van de Spusu-simkaarten die in Italië worden verkocht, begint met 893956, terwijl het prefix voor telefoonnummers die bij deze operator zijn geactiveerd, 3780 zal zijn. Bijna alles is nu klaar voor de komst van Spusu in Italië.