Stranger Things 4: wie zijn de vier nieuwe acteurs in de cast

De cast van de Netflix Original tv-serie is verrijkt met vier nieuwe acteurs en hun personages: hier is wie ze zijn en hoe ze zullen bijdragen aan het plot.

Dezer dagen vindt de Netflix Geeked Week plaats, het internationale digitale evenement dat is ontworpen voor de community. Vijf dagen lang sneak peeks, interviews, exclusieve clips en nieuws over Netflix Original tv-series. Er werd onder meer gesproken over het vierde seizoen van Stranger Things, dat momenteel in Atlanta wordt gefilmd.

Tijdens het evenement werden de nieuwe toevoegingen aan de cast bekendgemaakt: er zullen vier nieuwe personages te ontdekken zijn. Zij zijn jong en nog weinig bekend in deze wereld, maar klaar om hun stempel te drukken in hun nieuwe interpretatie. Hun namen zijn Amybeth McNulty, Myles Truitt, Regina Ting Chen en Grace Van Dien. Stranger Things is de serie van de gebroeders Duffer, die ook als uitvoerende producenten fungeren, samen met Shawn Levy en Dan Cohen van 21 Laps Entertainment, en Iain Paterson. Rest ons nog alles te weten te komen over de nieuwe personages en hun vertolkers.

Stranger Things 4: wie zijn de nieuwe personages

Tijdens Netflix’ Geeked Week, die van 7 tot en met 11 juni liep op de sociale mediakanalen van de zender, werd er ook gesproken over Stranger Things 4 en dan met name over de nieuwe toevoegingen aan de cast. Laten we de nieuwe acteurs beter leren kennen.

De eerste is Amybeth McNulty, die al te zien was in Call Me Anna. Zij zal Vickie spelen, een nerdy, spraakzaam en zeer actief meisje. Zij zal de aandacht trekken van een van de hoofdpersonen van de serie. Wie wordt het tussen Dustin, Mike, Will en Lucas?

De cast bestaat verder uit Myles Truitt (Queen Sugar, Black Mafia Family), die Patrick, een basketbalster, speelt. Hij woont in Hawkins, waar hij een goed leven leidt, met veel vrienden en een carrière in de sport. Maar door een reeks schokkende gebeurtenissen verliest hij deze zorgeloze houding en zal hij zijn vingernagels moeten uittrekken om zijn leven weer onder controle te krijgen.

We zullen in seizoen vier ook kennismaken met Regina Ting Chen (Queen of the South, The Falcon and The Winter Soldier) die Ms. Kelly, de begeleidingsadviseur van de school, zal gaan spelen. Ze geeft om de leerlingen, vooral om degenen die het moeilijk hebben.

De laatste nieuwe binnenkomer is Grace Van Dien (Charlie Says, The Village). We zullen haar zien als Chrissy: ze is het populairste meisje op school en aanvoerster van de cheerleaders. Ogenschijnlijk is ze perfect en gelukkig, maar in werkelijkheid verbergt ze een enorm geheim.

Stranger Things: het succes van de tv-serie

De tv-serie Stranger Things werd in 2016 voor het eerst uitgezonden op Netflix en werd meteen een wereldwijd fenomeen: de serie won meer dan 65 prijzen en 175 nominaties op beurzen en andere evenementen die te maken hebben met film- en tv-series, van de Emmy Awards tot de Golden Globes.

Het derde seizoen werd door 40,7 miljoen kijkers bekeken in de eerste vier dagen na de release en door 64 miljoen in de eerste vier weken, waarmee een recordaantal kijkers op Netflix werd bereikt.

Het geheim van het succes is de perfecte mix tussen een goed gestructureerd plot, een cast waarin personages met een rijke persoonlijkheid opvallen en perfect bij elkaar passen. Last but not least, de nostalgische aantrekkingskracht van de jaren tachtig, die hele generaties hebben gefascineerd. Stranger Things is een drama-, horror- en thrillerserie, maar er is geen gebrek aan tienerthema’s. Volgens de laatste voorbeschouwingen zal het nieuwe seizoen in de laatste maanden van 2021 worden uitgebracht.