3 series om te kijken als je Stranger Things leuk vond

Hield je van de setting Hawkins en ben je op zoek naar een soortgelijke tv-serie? We hebben drie stukken content die je aan het scherm gekluisterd zullen houden

Wanneer we een tv-serie beëindigen waar we gepassioneerd over zijn, is er vaak een gevoel van leegte dat we besluiten te vullen met soortgelijke content. Helaas is het, gezien het enorme aantal shows dat in omloop is, vaak moeilijk om iets te vinden dat ons zal boeien en ons aan het scherm gekluisterd zal houden.

Dit is zeker het gevoel dat wordt gedeeld door veel fans van Stranger Things die, in afwachting van het vierde seizoen, uitgesteld vanwege het coronavirus, op jacht zijn naar iets om op streaming te bekijken. De TV-serie wordt gekenmerkt door vele interessante ingrediënten: allereerst is het een verhaal over liefde en vriendschap met sci-fi kenmerken, waarin een hechte groep jonge mensen, van wie er één paranormale krachten heeft, strijdt tegen een monster uit een parallelle dimensie. Daaromheen draaien andere interessante thema’s: de relatie tussen ouders en kinderen, problemen van adolescenten, maar ook politieke corruptie. Een vleugje horror en voortdurende verwijzingen naar de popcultuur van de jaren tachtig, de fascinerende periode waarin de show zich afspeelt, maken het plaatje compleet. Het resultaat is een klein meesterwerk dat in korte tijd miljoenen views kan vergaren.

TV-serie vergelijkbaar met Stranger Things: Dark op Netflix

vaak aangeduid als het Duitse alternatief voor Stranger Things, heeft Dark verschillende elementen gemeen met de show die wordt geproduceerd door de gebroeders Duffer.

Het vertelt het verhaal van de mysterieuze gebeurtenissen die plaatsvinden in het kleine stadje Winden, waar twee kinderen ’s nachts verdwijnen en de hele gemeenschap werkt om ze te vinden. Dankzij de ontvoering wordt ontdekt dat de families van de kinderen op vreemde wijze met elkaar verweven zijn en dat 33 jaar eerder een soortgelijke episode de familie Nielsen overkwam: de kleine Mad verdween op 13-jarige leeftijd spoorloos.

De gemeenschappelijke elementen tussen de twee tv-series zijn verschillend: allereerst het uitgangspunt, namelijk de verdwijning van de kinderen, gekoppeld aan beangstigende en onverklaarbare gebeurtenissen. Zeker Dark heeft een serieuzere en dramatischere toon en introduceert andere complexe thema’s, zoals het principe van zelfconsistentie: de personages kunnen door de tijd reizen maar het lot niet beïnvloeden.

Het is ook een serie die meer wordt aanbevolen voor volwassenen dan Stranger Things, dat ook geschikt is voor een jonger publiek.

Marvel’s Runaways op Tim Vision

Marvel’s Runaways is een serieuzere en meer op volwassenen gerichte tv-serie dan Stranger Things, maar is zeker ideaal voor kinderen.

Marvel’s Runaways vertelt het verhaal van een groep van zes tieners die ontdekken dat hun ouders deel uitmaken van een occulte sekte genaamd Pride, die misdaden begaat en de wereld in gevaar brengt. De jongeren besluiten de sekte te verslaan door in contact te komen met vreemde wezens en buitenaardse vormen.

Thema’s zijn botsingen tussen de generaties, tienerdrama, machtsspelletjes en natuurlijk een flinke dosis magie en het bovennatuurlijke. Het is beschikbaar op Tim Vision.

The Umbrella Academy op Netflix

Terugkomend op Netflix kun je nog een tv-serie tegenkomen die de afgelopen jaren een openbaring is geweest: The Umbrella Academy. De rode draad is altijd de groep jongeren die te maken heeft met magie en het bovennatuurlijke.

De tv-serie vertelt het verhaal van een groep kinderen met superkrachten die worden geadopteerd door Reginald Hargreeves die hen opleidt in een echte school, genaamd The Umbrella Academy. Het team van jonge superhelden groeit op en wordt opgeleid om de misdaad te bestrijden.

In de tv-serie zijn ze allemaal volwassen en hebben ze elk hun eigen leven, maar ze ontmoeten elkaar tijdens een bepaalde gebeurtenis. Van de personages is Vanya, gespeeld door Ellen Page, zeker een van de hoofdrolspelers en doet ons in zekere zin denken aan Eleven, beiden zijn verschoppelingen en hebben een vernietigende kracht die ze in sommige gevallen niet kunnen beheersen.

Zoals gezegd is The Umbrella Academy beschikbaar op Netflix, je kunt het bekijken terwijl je wacht op het derde seizoen.

Een laatste traktatie die geschikt is voor kinderen en doet denken aan Stranger Things is de film Rim of the World die beschikbaar is op Netflix. Geniet ervan!