Waarom herstart uw smartphone altijd en wat te doen

Soms kan onze Android smartphone zonder duidelijke reden herstarten, hier zijn de belangrijkste oorzaken van dit probleem en hoe het op te lossen

Het is onwaarschijnlijk dat het gebeurt, maar het kan niet bij voorbaat worden uitgesloten. Of het nu te wijten is aan een hardwareprobleem of een softwarebug, het kan gebeuren dat uw smartphone zonder duidelijke reden voortdurend opnieuw opstart. En vooral, zonder dat wij er iets aan kunnen doen.

Het probleem van je Android-smartphone die steeds herstart, is op te lossen. Op voorwaarde dat u er op de een of andere manier in slaagt de hoofdoorzaak (of hoofdoorzaken) te identificeren: op die manier zult u in staat zijn om in grote lijnen te begrijpen welke mogelijke acties er kunnen worden ondernomen en de passende tegenmaatregelen te nemen. Als u daarin slaagt, zult u in staat zijn om het probleem bij de wortel op te lossen en de voortdurende reboots van uw Android toestel te stoppen. Als u daarentegen niet zoveel geluk (of pech, afhankelijk van uw standpunt) hebt, zult u noodzakelijkerwijs een beroep moeten doen op de “zorg” van een gespecialiseerd servicecentrum.

Waarom uw smartphone steeds opnieuw opstart

De reden waarom een Android-smartphone zichzelf opnieuw opstart, kan verschillende oorzaken hebben. Sommige daarvan zijn zeer triviaal, zoals het niet goed functioneren van de aan/uit-knop als gevolg van een klepje dat verkeerd is geplaatst of te klein is in verhouding tot de grootte van de telefoon. Andere oorzaken zijn ernstiger en moeten bijzonder snel worden verholpen. Het automatisch opnieuw opstarten kan worden veroorzaakt door malware die onze smartphone heeft geïnfecteerd of door oververhitting van de batterij. Als uw smartphone echter al dagenlang zonder reden, meerdere keren per dag, opnieuw opstart, hoeft u er niet aan te denken om hem te vervangen.

Toepassingen die constant opnieuw opstarten

Sommige toepassingen kunnen bugs veroorzaken op onze smartphone en Android dwingen om meerdere keren opnieuw op te starten. Om te voorkomen dat apps problemen veroorzaken op uw telefoon, moet u ervoor zorgen dat u alleen de programma’s die u elke dag gebruikt op uw Android installeert. Oude spelletjes of apps die maar een paar keer worden gebruikt, slibben je interne geheugen dicht en vertragen je smartphone. Ze moeten verwijderd worden. Het is ook belangrijk om onze apps voortdurend bij te werken naar de laatste versie die beschikbaar is in de Play Store. Op deze manier kunnen we vertragingen als gevolg van incompatibiliteiten voorkomen.

Waarschuw bloatware-apps die u verwijdert of deactiveert

Een van de problemen met Android-toestellen is dat wanneer we een nieuwe telefoon kopen, we veel bloatware geïnstalleerd kunnen aantreffen: toepassingen van dubieus nut die de gebruiker niet hoeft te installeren. In de praktijk zijn dit de vooraf op onze smartphones geïnstalleerde apps die geheugen in beslag nemen en die we vaak niet kunnen verwijderen, zelfs als we ze nooit gebruiken. Soms proberen gebruikers ze te verwijderen en het systeem af te luisteren. Als we per ongeluk een systeem-app deactiveren, is de kans groot dat sommige functies van onze telefoon niet meer werken. Dit kan leiden tot vertragingen en plotselinge reboots. Als we een systeemapp hebben gedeactiveerd door te proberen een Google-app te verwijderen waarin we niet geïnteresseerd waren, zit er niets anders op dan de geblokkeerde services opnieuw te activeren en te controleren of de telefoon weer naar behoren werkt.

De batterij kan constante reboots veroorzaken

Smartphones met vervangbare batterijen zijn op de vingers van één hand te tellen, maar als we een van deze Android-telefoons bezitten en constante reboots opmerken, is het mogelijk dat de batterij zelf de oorzaak is. Als het batterijcompartiment beschadigd is, of als de batterij slecht begint te werken en oververhit raakt, is het mogelijk dat onze Android-telefoon zonder duidelijke reden uitschakelt en weer opstart. In dit geval is de oplossing om de batterij te vervangen (het is belangrijk om deze te vervangen door een origineel en compatibel exemplaar).

Waarschuw de cover

We zeiden aan het begin dat de oorzaak van Android reboots soms echt triviaal is, bijvoorbeeld een cover die verkeerd is geplaatst kan reboots en voortdurende shutdowns veroorzaken. Maar ook audiostoringen, aangezien de + en – knoppen zich bijna altijd aan de zijkant van het toestel bevinden. De situatie is gecompliceerder als de aan/uit-knop is gebroken door een klap, te veel vuil of water (als uw smartphone niet waterdicht is). In dit meer ongelukkige geval zullen we naar een servicecentrum moeten gaan om de telefoon te laten repareren.

.