Bluetooth-tracker

Een bluetooth-tracker, ook wel key finder of smart tracker genoemd, is een klein elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om zoekgeraakte of gestolen voorwerpen te vinden, zoals sleutels, een portemonnee of een huisdier. Het maakt gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) -technologie om draadloos verbinding te maken met uw mobiele apparaat en gegevens te verzenden naar het apparaat dat via de verbinding met het zoekgeraakte object is verbonden.

De tracker kan vrijwel overal worden geplaatst, zoals aan een sleutelhanger of in een koffer of portemonnee. Het maakt verbinding met een telefoon via een app en houdt de verbinding in stand zolang het apparaat zich binnen ongeveer 200 meter bevindt.

Als het item dat aan de tracker is bevestigd, zoekgeraakt is, drukt u gewoon op de aangewezen “vind” -knop in de bijbehorende app, en de tracker maakt een hard geluid als het binnen bereik is om u te helpen het ontbrekende item te vinden. Als de tracker verder gaat dan het Bluetooth-verbindingsbereik, toont de app de laatste locatie waar de tracker zich binnen het bereik bevond op een kaart. Een Bluetooth-tracker is dus alleen nuttig om op korte afstand zoekgeraakte items te vinden.

Bluetooth tracker-functies

Een bluetooth-tracker kan waardevol zijn als u de neiging heeft om huishoudelijke artikelen zoals een tas, portemonnee of sleutels uit het oog te verliezen. Gemeenschappelijke kenmerken van een tracker zijn onder meer:

  • Een enkele batterij in de tracker die soms kan worden vervangen. Als het niet kan worden vervangen, gaat het volgapparaat ongeveer een jaar mee voordat het moet worden weggegooid

  • Een verbindingsbereik van maximaal ongeveer 200 meter

  • Meldingen wanneer uw apparaat buiten het verbindingsbereik met de tracker komt

  • Deelmogelijkheden voor meerdere gebruikers om dezelfde tracker te gebruiken;

Bluetooth-tracker versus GPS-tracker

Een gps-tracker heeft in wezen dezelfde functies als een bluetooth-tracker, maar heeft een onbeperkt bereik en kan de locatie van een object volgen overal waar gps-signalen beschikbaar zijn. Als u een auto of iets anders wilt volgen dat zich normaal buiten een bereik van 200 meter bevindt, is een GPS-tracker een betere keuze.

Een Bluetooth-tracker is veel goedkoper dan een GPS-tracker, aangezien een GPS-tracker maandelijkse extra kosten heeft die variëren van het dekkingsplan dat u nodig hebt. Het verbruikt veel meer stroom dan een Bluetooth-tracker, maar kan elke 1-3 dagen worden opgeladen. Het Bluetooth-volgapparaat kan zo klein zijn als een munt, terwijl een GPS-tracker omvangrijker is omdat het meer mogelijkheden biedt.

Populaire Bluetooth-trackers

Enkele van de best beoordeelde Bluetooth-trackers zijn :;

  • Tegel

  • Honey Key Finder

  • Chipolo

  • Baan

  • Kubusschaduw