Wanneer komt de Xiaomi 12 uit

Xiaomi 12 wordt de laatste smartphone die het bedrijf voor het einde van het jaar lanceert, dus om het met een knaller af te sluiten: het laatste nieuws over functies en lancering

Xiaomi 12 komt eraan, daar is nu geen twijfel meer over mogelijk. De Chinese “top” – zoals al lang het gerucht gaat – zal in december arriveren, en Digital Chat Station is de afgelopen uren teruggekomen op het onderwerp, niet alleen met vrij nauwkeurige aanwijzingen over de presentatie, maar ook met het geven van wat “advies” aan degenen die zich onbeslist zullen bevinden tussen de recente Xiaomi Mix 4 en Xiaomi 12.

De laatste zal zich met name richten op de kracht van de Snapdragon 898 en op camera’s en scherm, terwijl de eerste de exclusieve frontcamera onder het scherm en de keramische constructie zal behouden. Het zou immers weinig zin hebben gehad om de Xiaomi 12 bijna te laten overlappen met de Mix 4, een product dat het bedrijf zoveel heeft gekost aan onderzoek en ontwikkeling en dat het risico zou hebben gelopen om een paar maanden na de lancering te worden gekannibaliseerd door de Xiaomi 12. De twee zullen dus verschillende eigenaardigheden hebben en beide “zinvol” zijn om te bestaan wanneer ze naast elkaar bestaan binnen de reeks.

Xiaomi 12, wanneer hij komt

De lanceringsdatum van de Xiaomi 12 hangt nauw samen met die van Qualcomm’s volgende vlaggenschipchip, de Snapdragon 898. De Xiaomi 12 zal een van de eerste producten zijn – naar alle waarschijnlijkheid de eerste – met Qualcomm’s vlaggenschip Snapdragon 898-chip in 2022, dus hij zal kort na de onthulling van de Snapdragon 898 verschijnen.

De datum van de lancering van de Xiaomi 12 is nauw verbonden met de datum van Qualcomm’s volgende vlaggenschipchip, de Snapdragon 898. De chip zal worden onthuld tijdens de Tech Summit 2021, die plaatsvindt tussen 30 november en 2 december, en de Snapdragon 898 zal vrijwel zeker op de eerste dag, 30 november, worden onthuld. Bijgevolg zal de Xiaomi 12 in de allereerste dagen van december in China worden onthuld, waarbij de exacte datum in de komende dagen naar buiten komt.

Xiaomi 12, hoe hij eruit zal zien

Zo als er geen twijfels zijn over de chip die de Xiaomi 12 zal aandrijven, zijn er wel een paar over zijn technische specificaties, hoewel er in de loop van de tijd meer dan een paar naar voren zijn gekomen. De smartphone is naar verwachting voorzien van een AMOLED-scherm met ultrahoge resolutie, volgens geruchten 2K (1440p), met een onbekende diagonaal (maar bijna onzichtbare zwarte randen en een piepklein gaatje voor de selfiecamera), en een set-up van drie camera’s aan de achterkant: de 50MP hoofdcamera, waarschijnlijk een Samsung Isocell GN5-sensor, een ultragroothoeklens en een telelens die een 5x optische zoom moet bieden.

De Xiaomi 12 zal zeker beschikken over toonaangevende bekabelde snellaadtechnologie, met een piekvermogen van 100 of misschien 120 watt, net als op de Xiaomi Mix 4. Het valt nog te bezien wat de catalogusprijs van de Xiaomi 12 zal zijn wanneer deze in Europa arriveert, waarschijnlijk in de eerste helft van 2022, maar we verwachten dat er de komende dagen nog een paar geruchten door de mazen van het net zullen glippen en ons enig inzicht zullen geven in de prijsstelling.