Wat is en hoe werkt Facebook’s “Feed Explore” functie

Facebook heeft een functie geïntroduceerd op de Feed Explore app waarmee je nieuws en berichten kunt lezen van pagina’s die je niet volgt, maar misschien wel leuk vindt

Facebook is begin 2017 veel in beweging geweest om nieuwe functies toe te voegen voor zijn gebruikers. Van het bestrijden van hoaxes, tot het algoritme tegen zelfmoordpogingen, tot de introductie van Stories. En tegelijkertijd lanceerde het ook de nieuwe functie, genaamd Feed Explore.

De nieuwe functie, Feed Explore, dient op een bijzondere manier om de navigatie van abonnees in de nieuwssectie, wat in jargon bekend staat als News Feed, te vereenvoudigen. In de praktijk kunnen gebruikers met de nieuwe functie artikelen, foto’s en video’s bekijken die zijn gepubliceerd door gebruikers of pagina’s die zij niet volgen op hun profiel. De verzamelde gegevens worden aan de gebruikers voorgesteld op basis van hun interesses. Feed Explore werd eerst getest op het iOS-platform en vervolgens op Android, maar is nu beschikbaar voor alle gebruikers. Het algoritme van het sociale netwerk laat ook zien hoeveel van je vrienden de content hebben bekeken of er een like, of ‘reactie’, op hebben achtergelaten.

Feed Explore op Android

De nieuwe functie is, zoals verwacht, exclusief beschikbaar voor mobiele gebruikers en alleen op de applicatie. Het zal daarom niet bruikbaar zijn vanaf de browserpagina, noch vanaf de website voor computers en notebooks. Als je een Android-smartphone hebt, is het vinden van de functie Feed verkennen binnen Facebook heel eenvoudig. Ga naar Menu (rechtsboven), selecteer Favorieten en klik vervolgens op het gedeelte Feeds verkennen.

Feeds verkennen op iOS

Als u een iPhone hebt, opent u Facebook en scrolt u omlaag naar het menu. Op de pagina die opent bekijken we de sectie Favorieten waar we de functie Feed verkennen zullen opmerken. Het is mogelijk, zowel op Android als iOS, dat de nieuwe functie niet aanwezig is op onze account. Dit betekent dat we de applicatie moeten updaten. Ga hiervoor naar de App Store of Google Play Store en klik op het kopje Update op de pagina gewijd aan de beroemde sociale media.