Hoe Tellonym werkt, de app waarmee je anoniem berichten kunt sturen

Tellonym is een sociaal netwerk waar je vragen kunt stellen, en antwoorden kunt geven, volledig anoniem. Daarom is het zo populair bij de allerjongsten.

Tellonym is een van de apps die naam maakt onder de apps die zich op jongeren richten. Het sociale platform kenmerkt zich door een formule die al eerder is gezien, waarbij gebruikers anonieme berichten en vragen kunnen ontvangen, waarop de ontvanger direct vanuit zijn profiel kan antwoorden.

De applicatie is niet bepaald recent, gezien het feit dat het in 2016 verscheen, maar het is er pas recent in geslaagd om een plek voor zichzelf te veroveren onder internetgebruikers in de lagere leeftijdsgroepen, met name tieners. Het is gemakkelijk te zien hoe het werkt als je naar zijn naam kijkt, die een kruising is van de woorden Tell en anonym. Net als een paar jaar geleden met Ask.fm en Sararah, hoef je je alleen maar aan te melden op het platform om een account aan te maken en een volledig anonieme uitwisseling van berichten te beginnen over een breed scala aan onderwerpen en interesses.

Hoe Tellonym werkt

De eerste stap in het gebruik van Tellonym is natuurlijk het downloaden van de app. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en op Google Play voor respectievelijk iOS- en Android-toestellen. Vervolgens kunt u een profiel aanmaken om te beginnen met de interactie met het enorme aantal gebruikers dat al op het platform aanwezig is.

Om zich te registreren, moet de gebruiker bevestigen dat hij ouder is dan 17. Zodra hij een wachtwoord heeft aangemaakt, kan hij ervoor kiezen om zijn eerste vrienden te vinden via de contacten op zijn smartphone, zijn profiel te delen op de belangrijkste sociale netwerken of gericht naar een naam te zoeken. Zodra de operatie is voltooid, kunt u verder surfen of uw persoonlijke pagina bijwerken.

Om de eerste vraag te verzenden, of tell zoals het op het platform wordt genoemd, hoeft u alleen maar op het speciale pictogram onderaan te tikken en verder te gaan met het bericht dat, naar keuze van de afzender, anoniem of met zijn naam kan worden verzonden. Als de gebruikersnaam van de afzender aanwezig is, kan de ontvanger beslissen om deze zichtbaar te maken in het antwoord op zijn profiel.

Elk bericht kan onmiddellijk worden verzonden of vertraagd in de tijd, van 5 minuten tot 8 uur. Na ontvangst krijgt de ontvanger bericht en kan hij besluiten al dan niet te antwoorden. Maak je geen zorgen als je een eerste gebruiker bent: een bot helpt het ijs te breken terwijl je wacht op je eerste contacten door je vragen te sturen om te posten, zodat je je gebruikers beter kunt leren kennen.

Tellonym beschermt gebruikers tegen cyberpesten

Tellonym heeft een aantal controles om de potentiĆ«le risico’s van contact met vreemden te beperken. Het gaat onder meer om taalfilters, waarbij u woorden kunt instellen die volgens uw gevoeligheid als aanstootgevend worden beschouwd, de mogelijkheid om een veiligheidscode in te voeren en het gebruik van een blokkeermechanisme voor ongewenste contacten dat bijzonder rijk is aan opties.

Naast de vorige methoden is er ook een optie waarmee u alleen met geregistreerde gebruikers kunt communiceren (het is namelijk mogelijk om, als de gebruiker dat wenst, ook berichten van niet-leden te ontvangen) en gebruik te maken van een meldingssysteem voor berichten die als aanstootgevend of gevaarlijk worden beschouwd. Ten slotte is er een functie waarmee u uw account kunt verwijderen, met het verzoek om al uw persoonlijke gegevens uit de databases van het platform te verwijderen.