Welke apps te downloaden om te leren tekenen

In dit artikel op Libero Tecnologia bevelen we de beste apps aan om te downloaden om te leren tekenen.

Veel liefhebbers van illustratie, schilderkunst of stripverhalen in het tijdperk van de technologie hebben er ten minste eenmaal aan gedacht hun wens om zich uit te drukken toe te passen op de digitale media die vandaag beschikbaar zijn. Er zijn heel wat teken-apps beschikbaar voor wie deze kunst wil uitproberen, waarmee hij nieuwe en andere schakeringen van zijn creativiteit kan verkennen of waarmee hij zijn eerste stappen op het pad kan zetten en onberispelijk kan leren tekenen. Laten we samen de beste apps ontdekken die gewijd zijn aan potloden en penselen, zodat je passie digitaal kan worden: betaald of gratis, ontworpen voor smartphones of tablets, de keuze is echt eindeloos.

Apps om te leren tekenen

Velen zouden graag dichter bij de wereld van het tekenen komen, maar weten niet waar te beginnen en hebben niet de juiste noties om dit te doen. Het web schiet te hulp met teken-apps zoals How to Draw – Easy Lessons van het bedrijf ArtelPlus.

In deze app kunnen beginnende tekenaars experimenteren met zo’n 70 verschillende soorten tekeningen, en stap-voor-stap leren hoe je dieren, menselijke figuren en meer schildert.

Gratis tekenapps

Om te experimenteren met digitaal tekenen zijn er veel apps te downloaden waarmee je met verschillende technieken kunt schilderen door simpelweg je vinger of een stylus als penseel te gebruiken en de schermen van je tablet of smartphone als een modern canvas. Veel van deze apps zijn gratis en kunnen worden gedownload op Android-systemen, iPads en iPhones: ondanks dat ze gratis zijn, zijn ze zeer krachtig en worden ze geleverd met een breed scala aan tekengereedschappen.

Een van de beste gratis teken-apps is Bamboo Paper, van Wacom, de fabrikant van de beroemde grafische tablets. De app is intuïtief en gebruiksvriendelijk, en stelt je in staat om allerlei soorten schetsen en tekeningen te maken, met een breed scala aan streken, markers, virtuele pennen en papiersoorten.

De app Paper daarentegen, die alleen beschikbaar is voor iOS, is ook gratis, maar heeft een uitgebreidere betaalde versie. Binnen de suite kunt u zich uitleven met verschillende soorten potloden, aquarelpenselen, markeerstiften en talloze andere manieren om te schilderen, waarbij alleen uw creativiteit de grens vormt. Leren tekenen met deze apps is echt heel eenvoudig en als je eenmaal begint je fantasie de vrije loop te laten, is het moeilijk te stoppen.

Professionele teken-apps

Er zijn teken-apps die werkelijk elk gereedschap bevatten dat schilderprofessionals willen hebben, digitaal of anderszins. Een van de oplossingen voor professioneel tekenen is Infinite Painter, een perfecte app voor tekenen op smartphones en tablets, met een gratis en een betaalde versie. Met behulp van lagen, filters en de beste schilder- en tekengereedschappen kunt u echte kunstwerken maken.

Makkelijk te gebruiken maar van een hoog niveau, is het ideaal als app voor tekenen op iPads of Android-tablets, om te profiteren van de grootte van hun schermen, maar is ook geweldig voor schilderen op smartphones. Geavanceerde penselen, de mogelijkheid om 3D-tekeningen te maken en compatibiliteit met Adobe Photoshop maken het een app voor echte experts, maar het gebruiksgemak maakt het ook een uitstekend hulpmiddel voor wie wil leren tekenen vanaf een kwaliteitsplatform.

Een andere echt professionele app om digitaal te tekenen is SketchBook Pro, gratis beschikbaar op zowel Android als iOS. Het is gemaakt door Autodesk en biedt deskundige gebruikers allerlei penselen, airbrushes, lagen en niveaus, markeerstiften, potloden met elk gewenst type streek en een oneindige keuze aan accessoires. Het is mogelijk Photoshop-bestanden te importeren en exporteren en zich te wijden aan de creatie van hoogwaardige kunstwerken. Uitstekende alternatieven zijn apps als Clover Paint of ArtFlow, ware toevluchtsoorden voor moderne digitale kunstenaars.

Teken-apps voor kinderen

Voor de wereld van kinderen hebben app-makers sterk vereenvoudigde versies bedacht van de complexe schildersuites die tot nu toe zijn opgesomd. Een van de meest populaire kindvriendelijke opties is Draw Something, het populaire spel waarbij je voorwerpen en woorden moet tekenen om ze te laten raden, een perfecte manier om de creativiteit en het vermogen om de werkelijkheid te vertalen in schetsen en tekeningen te stimuleren. Oh! De app voor magisch tekenen is ook erg populair bij jonge kunstenaars, ideaal voor projecten waarmee ze kennismaken met de wereld van digitaal tekenen.

Technische tekengereedschappen

Voor wie op zoek is naar toepassingen die vectorafbeeldingen ondersteunen, is Infinite Design een professionele vectorapp die speciaal voor het Android-universum is gemaakt. Het beschikt over symmetriegereedschappen, een oneindige modus en speciale effecten om zelfs de meest ingewikkelde realiteiten tot leven te brengen.

Voor wie technisch tekenen wil leren en oefenen, is er software zoals LibreCAD, een programma met vrije licentie dat kan worden gebruikt op Windows-, MacOS- of Linux-computers: het kan worden gebruikt voor het tekenen van mechanische onderdelen, voor 2D-bouwkundige tekeningen en voor het ontwerpen van interieurs en andere creatieve projecten. Het universum van tekengereedschappen en apps is werkelijk eindeloos. De enige regel? Laat je fantasie de vrije loop.