3 perfecte TV-series om Engels te leren

Er zijn series die je beter dan andere kunt gebruiken om je oor voor de Engelse uitspraak te trainen en je woordenschat te verbeteren. Dit is wat en waarom

Een van de beste manieren om Engels te leren is door films of, nog beter, tv-series te kijken, zodat u meer vertrouwd raakt met de toon van de verschillende personages, in de oorspronkelijke taal. Het beste is om het programma te volgen met ondertiteling in uw moedertaal en afleveringen te kiezen die niet te lang zijn, zodat uw hoofd niet wordt belast met te veel nieuwe woorden.

Er zijn verschillende manieren om uw Engels te verbeteren: naast het luisteren naar buitenlandse muziek, zou u podcasts kunnen gaan volgen, misschien van de BBC, of Britse of Amerikaanse streamingprogramma’s kunnen bekijken. Een goede, evenwichtige manier om niet alleen de uitspraak, maar ook het luisteren en schrijven in het Engels te verbeteren is door dagelijks tijd vrij te maken om te oefenen en naar tv-series in de originele taal te kijken. Er zijn er verschillende die perfect zijn om te leren, te lachen en plezier te hebben, deze taal: grappig, licht en gemakkelijk te begrijpen. De drie die we voorstellen hebben verschillende redenen om bekeken te worden: toegankelijker taalgebruik voor kinderen, ironie in de dialogen en Brits Engels.

Stranger Things

Het groepje kinderen uit de jaren 80 is nu aan zijn vijfde seizoen bezig. De serie speelt zich af in Indiana en draait om een kind dat onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt, en parallel daaraan komt een klein meisje dat zeer grote psychische en telekinese krachten heeft. Het kleine meisje is ontsnapt uit een geheim lab om zichzelf te redden. Stranger Things is een serie die geschikt is voor tieners, maar ook voor volwassenen, vanwege de sterke aantrekkingskracht op de popcultuur, wat voor veel nostalgie zorgt.

De serie is sci-fi, maar heeft bij vlagen een thriller-smaakje met verschillende rariteiten erin verwerkt. Het is gemakkelijk te bekijken in de originele taal omdat kindertaal eenvoudiger is dan die van volwassenen, hoewel sommige slangwoorden een beetje lastig kunnen zijn, over het algemeen is het een van de beste series om te leren.

Alle vier seizoenen van Stranger Things zijn beschikbaar in de Netflix-catalogus.

The Crown

Een van de beste series om Engels te leren is zeker The Crown, dat op het punt staat om zijn vijfde seizoen uit te brengen met een nieuwe koningin Elizabeth. Dankzij de vier beschikbare, zult u kunnen genieten van de ‘Britse’ uitspraak van de serie. The Crown vertelt het verhaal van koningin Elizabeth tegen de achtergrond van Engeland tijdens haar regeerperiode: diplomatieke crises, het Verenigd Koninkrijk tijdens het Thatcher-tijdperk, scheidingsschandalen en de dood van Lady D.

Kijken naar deze serie in de oorspronkelijke taal betekent jezelf onderdompelen in de ware Britse geest: echt Britse accenten, uitspraken en uitspraken.

Gilmor Girls: een jaar uit het leven

De serie Gilmor Girl is een van de populairste series op het Netflix-platform: het volgt de avonturen van Lorelai en Rory, een moeder en dochter die hun dagelijks leven leiden te midden van bruiloften, familiedrama en uitleg. Wie deze serie in zijn oorspronkelijke taal bekijkt, kan de levendige dialogen, de ironie en de grappen die elkaar opvolgen ten volle waarderen. Er zijn acht seizoenen die je in het Engels kunt bekijken op het Netflix-platform.