Epson introduceert nieuwe Workforce-serie printers

De Japanse fabrikant Epson heeft de lancering aangekondigd van inkjetprinters en multifunctionele apparaten die dankzij de lage afdrukkosten een kosteneffectief alternatief moeten vormen voor kleurenlasersystemen.

Hoge productiviteit, kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid – dat zijn de attributen die Epson toekent aan zijn nieuwste generatie inkjetprinters. De printers en multifunctionele apparaten van de Workforce Pro business inkjet familie, die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van kleine en middelgrote bedrijven, worden gekenmerkt door hoge prestaties, lage printkosten en een laag stroomverbruik. Bij de start van de verkoop in september zal Epson in totaal zes verschillende modellen aan de detailhandel leveren.

De eerste hiervan zijn de twee inkjetprinters Workforce Pro WP-4015 DN en WP-4025 DW, evenals de multifunctionele apparaten Workforce Pro WP-4515 DN, WP-4525 DNF, WP-4535 DWF en WP-45415 DTWF. Alle modellen zijn A4-apparaten met een afdrukresolutie van 4.800 x 1.200 dots per inch en een inktdekking van maximaal 3.400 pagina’s. De apparaten worden verder gekenmerkt door de toegekende afkortingen, die staan voor duplex-eenheid (D), netwerkaansluiting (N), draadloos LAN (W), evenals faxfunctie (F) en touchscreenbedieningspaneel (T).

Deel van de strategie

original.jpg

Volgens Epson zijn de printers en multifunctionele apparaten van de Workforce-serie het ontwikkelingsresultaat van feedback van bedrijven. Shahin Elahinija, Hoofd Marketing bij Epson Duitsland, legt uit: “De Workforce Pro-inkjets zijn ontworpen voor veeleisende afdruktaken in bedrijven. Deze oplossingsaanpak maakt deel uit van onze bedrijfsstrategie, die bijzondere nadruk legt op keuze, prestaties, zuinigheid en milieuvriendelijkheid”. De nu geïntroduceerde modellen zullen in september aan de detailhandel worden geleverd. Prijzen zijn nog niet meegedeeld. Extra modellen met PDL-ondersteuning voor complexe IT-omgevingen, waaronder PCL6, PCL5c en Adobe PostScript 3, zullen later dit jaar worden uitgebracht.

De Workforce Pro zakelijke inkjetfamilie:

  • WP-4015 DN: printer, duplexeenheid, netwerkinterface
  • WP-4025 DW: printer, duplexeenheid, netwerkinterface, draadloos LAN
  • WP-4515 DN: 3-in-1 multifunctioneel apparaat, duplexeenheid, netwerkinterface
  • WP-4525 DNF: 4-in-1 multifunctioneel apparaat, duplex-eenheid, netwerkinterface, faxfunctie
  • WP-4535 DWF: 4-in-1 multifunctioneel apparaat, duplex-eenheid, netwerkinterface, draadloos LAN, faxfunctie
  • WP-4545 DTWF: 4-in-1 multifunctioneel apparaat, duplex-eenheid, netwerkinterface, draadloos LAN, faxfunctie, touch-screen bedieningspaneel, extra papierlade

.