Amazon Prime Video: alles over de nieuwe tv-serie Paniek

Amazon Prime Video lanceert een nieuwe streaming tv-serie: wat is Paniek, gebaseerd op het boek van Lauren Oliver

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia wetenschapsjournalist

Afgestudeerd in astrofysica, wetenschapsjournalist en SEO-contentredacteur, schrijft ze over technologie voor online en gedrukte tijdschriften. In 2020 trad ze in dienst bij Libero Tecnologia

Er is binnenkort een nieuwe tv-serie te streamen op Amazon Prime Video: Paniek. Lauren Oliver is niet alleen de schrijfster van het boek, maar ook de uitvoerend producent en bedenker van de Amazon Original TV-serie, die valt onder het Young Adult-genre.

In de 10 afleveringen van het eerste seizoen vertelt Panic het verhaal van een groep Texaanse middelbare scholieren die moeilijke beproevingen moeten overwinnen om te kunnen hopen op een betere toekomst. Een avontuur dat steeds gevaarlijker wordt voor de piepjonge hoofdpersoon Heather, die gedwongen wordt om samen met de andere personages haar diepste angsten uit te dagen. Een televisieserie die belooft de kijkers met ingehouden adem aan het scherm gekluisterd te houden. De serie streamde op 28 mei op het Prime Video-platform en is daarmee beschikbaar voor alle Amazon Prime-klanten.

Panic: waar gaat de tv-serie over

Panic’s hoofdpersoon is de jonge Heather, een afgestudeerde middelbare scholier die in een anoniem Texaans stadje woont en ervan droomt om naar de grote stad te ontsnappen. Om het geld te vinden om naar een nieuw leven te ontsnappen, schrijft Heather zich in voor een spel dat elk jaar in de stad plaatsvindt en waarbij ze geld moet winnen door een reeks uitdagingen aan te gaan die haar weerstand tegen angst op de proef stellen. Heather gaat de strijd aan om te proberen de prijs van 50.000 dollar in de wacht te slepen, maar de uitdagingen worden al snel steeds gevaarlijker en het vermoeden rijst dat het spel vervalst is.

Paniek: de cast van de tv-serie

De tv-serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lauren Oliver, de schrijfster van andere succesvolle boeken. De auteur is zelf verantwoordelijk voor de TV-bewerking. Zij schreef het script samen met Ry Russo-Young, die de eerste aflevering van de serie regisseerde.

De cast bestaat uit Olivia Welch  (te zien in ‘Unbelievable’), Mike Faist (‘The Atlantic City Story’), Ray Nicholson (‘A Woman of Promise’), Cameron Jones (‘The Purge’), Jessica Sula (‘Split’) en Enrique Murciano (‘Without a Trace’).

De serie is vanaf 28 mei beschikbaar op Amazon Prime Video.