Hoe blokkeert u ongevraagde abonnementen op uw mobiele telefoon

Om betaalde diensten op uw mobiele telefoon te deactiveren, moet u de klantendienst van uw serviceprovider bellen en vragen om SMS Barring

Het gebeurt dat u SMS-berichten ontvangt met de melding dat premium abonnementen op uw mobiele telefoon zijn geactiveerd zonder dat u iets hebt aangevraagd. De kosten van abonnementsdiensten zijn zeer hoog (5 euro per week of 5 euro per sms) en al snel heb je maar een paar cent op je smartphone.

Dit zijn geen online oplichtingspraktijken, want zelfs als je het niet beseft, ben jij het die de betaalde diensten hebt geactiveerd door per ongeluk op een of andere reclamebanner te klikken of online enquêtes te beantwoorden. Binnen enkele minuten hebben we de premium service geactiveerd en moeten we 5 euro betalen voor het bericht dat we op onze smartphone ontvangen. Heel vaak zijn dit diensten die horoscopen versturen, waarmee je wallpapers, ringtones, videospelletjes of afbeeldingen kunt downloaden. Als u er niet in slaagt het ongevraagde abonnement op uw mobiele telefoon te blokkeren, komt u zonder beltegoed te zitten.

Hoe deactiveert u abonnementsdiensten op uw smartphone

Er zijn twee verschillende manieren om premium diensten te deactiveren die zonder uw medeweten zijn geactiveerd. De eerste is veel eenvoudiger, maar werkt niet altijd, en de tweede is iets tijdrovender en gecompliceerder, maar het resultaat is zeker.

In sommige gevallen wordt u in de eerste SMS die u wordt toegezonden, aan het einde van het bericht de mogelijkheid geboden om de abonnementsdienst te deactiveren door een SMS met de tekst “STOP” te verzenden. Helaas werkt dit niet altijd, en zelfs als u het bericht verzendt, komen de sms-berichten met afbeeldingen, wallpapers en games nog steeds aan.

Om ervoor te zorgen dat u ongevraagde betaalde diensten op uw mobiele telefoon uitschakelt, moet u contact opnemen met de klantenservice van uw serviceprovider en vragen om SMS Barring, een systeem dat sms-berichten van premium diensten blokkeert. De eerste stap is contact opnemen met de klantenservice en spreken met een operator. Als u geluk hebt, weet de medewerker van het callcenter hoe u de sms-barring kunt activeren, anders moet u een tweede keer terugbellen. Sommige telefoonmaatschappijen bieden ook de mogelijkheid om betaalde diensten rechtstreeks via de on-linesite te blokkeren. Als u SMS-blokkering met succes activeert, worden alle abonnementsdiensten op uw smartphone geblokkeerd. Het enige nadeel is dat sms-berichten die uw bank verstuurt wanneer u geld opneemt, ook worden geblokkeerd.

Wat te doen om uzelf te beschermen tegen premium diensten

Om niet het slachtoffer te worden van premium diensten, kunt u voorzorgsmaatregelen nemen. Klik bij het surfen op internet nooit op banneradvertenties die doen alsof ze gratis diensten aanbieden: de meeste zijn verkapte oplichterspraktijken. Bovendien, als u uw krediet voortdurend in de gaten houdt, zult u merken of er betaalde diensten zijn geactiveerd.