Hoe verwijder je al je Facebook-posts in bulk

Wil je een heleboel inhoud verwijderen die je op het sociale netwerk hebt gepost? Hier zijn de handige procedures om te volgen van zowel de app als de webversie

Veel mensen hebben waarschijnlijk wel eens spijt gehad van een stukje inhoud dat ze op sociale netwerken hebben geplaatst en hebben het kort daarna verwijderd, maar wat gebeurt er als je al je Facebook-posts in bulk wilt verwijderen? Gelukkig biedt het platform een snelle en eenvoudige manier om de lei schoon te vegen en helemaal opnieuw te beginnen.

De redenen waarom mensen dit doen zijn talrijk, waaronder een groot deel van het publiek dat na het Cambridge Analytica-schandaal content wilde verwijderen en het niveau van online privacy wilde verhogen. Anderen willen juist alleen bepaalde informatie bewaren. Het is natuurlijk vermoeiend om elke Like, commentaar en inhoud van de voorbije jaren te controleren, dus de beste oplossing is om ze allemaal zonder onderscheid te verwijderen. Dit kan in slechts een paar stappen, via de Facebook-app die beschikbaar is voor iOS en Android of via de webversie voor computers.

Facebook-berichten verwijderen: hoe verwijder je ze in bulk van je smartphone

De procedure is op beide besturingssystemen gelijk, dus start gewoon de app vanaf elk apparaat en ga aan de slag. Nadat u bent ingelogd op uw profiel, tikt u op de knop met drie horizontale stippen naast de knop “Verhaal toevoegen”. Vervolgens komen we bij Profielinstellingen.

Van hieruit moeten we naar Activiteitenlogboek en vervolgens Activiteit beheren. Een pop-up zal openen met de woorden “Uw berichten”. Als u op dat item tikt, komt u direct in de sectie die al uw inhoud verzamelt, vanaf de datum van registratie tot heden. Op dit punt kunt u de te verwijderen berichten afzonderlijk selecteren: vink ze gewoon aan en klik vervolgens op ‘Archief’ of ‘Prullenbak’. In het eerste geval wordt de inhoud niet vernietigd, maar bewaard in een archief dat alleen voor de gebruiker zichtbaar is, van waaruit hij op een later tijdstip kan worden hersteld. Worden berichten daarentegen in de prullenbak geplaatst, dan blijven ze daar 30 dagen staan, waarna ze automatisch worden verwijderd.

Er is ook de mogelijkheid om inhoud te filteren door op de knop Filteren te tikken, waarmee u kunt kiezen voor categorie, datum of persoon. Als u op datum klikt, kunt u de referentieperiode selecteren. Het is niet mogelijk om te filteren op datum berichten met een gebruikers tag, die alleen kunnen worden verwijderd of gearchiveerd door de persoon die ze heeft geplaatst, foto’s die deel uitmaken van een album, met inbegrip van die in gedeelde albums, en Verhalen, die automatisch worden gearchiveerd 24 uur na publicatie.

De te verwijderen berichten verschijnen dan, waaruit u ze allemaal kunt selecteren en kunt overgaan tot verwijdering.

Hoe oude Facebook-berichten van uw computer verwijderen

De procedure vanaf het web is zeer vergelijkbaar. Nogmaals, je moet inloggen op Facebook en dan op je profiel. Hier bevindt zich de knop met de drie horizontale stippen naast het vergrootglas. Nadat u op de knop hebt geklikt, wordt een pop-up geopend met twee ingangen, Dagboekinstellingen en Activiteitenlogboek. Natuurlijk moet je op het tweede item klikken om toegang te krijgen tot het archief van alle activiteiten op het kanaal, inclusief commentaren en “vind ik leuk”. Ook hier kunt u inhoud filteren op periode. Om dit te doen, selecteer Filter en vervolgens het jaar en de maand van referentie. Alle in de gekozen periode gepubliceerde berichten verschijnen, waarna ze kunnen worden verwijderd door ze allemaal of afzonderlijk te selecteren.