Hoe verwijder je alle foto’s van je iPhone

Na maanden of jaren gebruik kunnen de foto’s die we met onze iPhone hebben gemaakt al het geheugen verstoppen, hier is hoe je foto’s in één aanraking kunt verwijderen

Ongeacht de opslagcapaciteit van uw iPhone, vroeg of laat is het geheugen van uw Apple-telefoon gebonden om op te raken. Een van de belangrijkste oorzaken van deze opslagschaarste zijn foto’s. Die foto’s die we tientallen keren per dag maken en die na maanden of jaren onze iPhone vertragen.

Om onze iPhone te versnellen en wat geheugenruimte terug te winnen, is het advies om de foto’s in de Galerij van onze iPhone te verwijderen. De meeste mensen verwijderen hun foto’s door handmatig naar de galerij van de iPhone te gaan en vervolgens de foto’s te selecteren die ze uit het geheugen van de smartphone willen verwijderen. Dit is een eenvoudige maar tijdrovende methode en is niet bijzonder effectief voor het terugwinnen van opslagruimte. Op onze iPhones, en ook op de iPad, is het veel gemakkelijker om alle foto’s in het geheugen in één keer te wissen met een paar eenvoudige stappen.

Voordat u foto’s op de iPhone wist, moet u een back-up maken

Voordat we verder gaan met de uitleg om alle foto’s in het geheugen van onze iPhone te wissen, moeten we niet vergeten om een back-up te maken, op deze manier zullen we alle foto’s die we met onze Apple-smartphone hebben gemaakt, opslaan in een cloudservice en onze herinneringen niet verliezen. Als we een cloudservice gebruiken, zijn de populairste en meest gebruikte iDrive, Google Drive, Dropbox of OneDrive. We kunnen ook iTunes gebruiken om een back-up van de foto’s te maken en ze op onze computer of externe harde schijf op te slaan.

Hoe verwijder ik alle foto’s van mijn iPhone

Als u eenmaal een back-up hebt gemaakt of de foto’s op uw computer of externe harde schijf hebt opgeslagen, bent u klaar om alle foto’s definitief uit het geheugen van uw iPhone te verwijderen. Ga eerst naar de applicatie Foto’s op je iPhone en selecteer de optie “Alle foto’s”. In principe zien we op deze manier alle verzonden en ontvangen foto’s in de messaging apps, albums en de camerarol. Rechtsboven vinden we de optie Selecteren die we moeten indrukken. Helaas heeft iOS 11, het besturingssysteem in onze iPhone, niet de functie om alle foto’s met een enkele aanraking te selecteren. Om dezelfde handeling uit te voeren, hoeven we alleen maar onze vinger op de laatste foto te houden en zodra deze is geselecteerd, schuiven we onze vinger naar de linkerkant van het scherm om alle foto’s in de Galerij te selecteren. De geselecteerde foto’s zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze een pictogram met een blauw vinkje in de rechterbenedenhoek tonen. Zodra de foto’s zijn geselecteerd vinden we een prullenbak icoon in de rechterbenedenhoek, we moeten er op tikken met onze vinger om alle foto’s te verwijderen uit ons iPhone geheugen.

Hoe beheert u onlangs verwijderde foto’s

Op de iPhone is er een map met de naam Onlangs verwijderd, waarin de foto’s staan die de gebruiker de afgelopen dertig dagen heeft verwijderd. Het is een soort limbo waarin u enkele belangrijke opnamen kunt terughalen die u per ongeluk hebt verwijderd. Elke foto heeft een label met een # dat aangeeft hoe lang de foto nog in de map zal worden bewaard. Tenzij u deze foto’s handmatig terugzet, zullen ze automatisch voorgoed uit het geheugen worden verwijderd wanneer het aftellen nul bereikt. Als we zeker zijn van de foto’s die al zijn verwijderd, kunnen we het aftellen onderbreken door de foto’s handmatig te verwijderen in de map Recent verwijderd. Klik hiervoor op de knop Alles verwijderen, linksonder in de map. Ook hier verschijnt eerst een pop-upmelding die waarschuwt dat deze actie niet omkeerbaar is.

Hoe verwijder je iPhone-foto’s met een Mac

Als je toegang hebt tot een Mac is er een nog eenvoudigere manier om al je foto’s van een iPhone, maar ook van een iPad, in één keer te verwijderen.

Als je iCloud hebt ingesteld om je Apple-telefoon met je Mac te synchroniseren, zouden al je foto’s moeten worden weergegeven in het menu van het programma Foto’s voor computers. Dus alles wat we hoeven te doen is de synchronisatie tussen Mac en smartphone aan te zetten en vervolgens de Foto’s app te openen vanaf de computer. Hier zullen we alle foto’s op onze iPhone zien. Nu drukken we op Command + A op het toetsenbord om al onze foto’s te selecteren. Als alle foto’s zijn geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde foto’s en klikt u op Alles verwijderen in het vervolgkeuzemenu. En dat is het.