Telegram punta sul movimento: arrivano gli sfondi animati personalizzabili

L’ultima versione di Telegram punta tutto sul movimento: dopo l’annuncio delle videochiamate di gruppo, ecco che arrivano gli sfondi animati personalizzabili e le emoji animate

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia Giornalista scientifico

Laureata in astrofisica, giornalista scientifico e content editor SEO, scrive di tecnologia per magazine online e carta stampata. Nel 2020 approda a Libero Tecnologia

L’ultimo aggiornamento di Telegram ha portato con sé alcune divertenti novità. Gebruikers van de messaging app kunnen hun gesprekken via de app een nieuwe look geven door te beginnen met geanimeerde en aanpasbare achtergronden in hun chats, evenals andere interessante design toevoegingen om te ontdekken.

De app heeft altijd al een scherp oog voor grafische stijl gehad. Dit is niet de eerste keer dat gebruikers de mogelijkheid hebben om te interageren met de kenmerkende elementen van de app – stickers en geanimeerde emoji, om er maar een paar te noemen. Bij deze gelegenheid wilde Telegram HQ het echter groots aanpakken en zich richten op een bijzonder belangrijk detail – en type interactie – zoals de achtergrondafbeelding van chats. Om dit te bereiken is er een geavanceerd systeem opgezet dat naar believen kan worden aangepast, om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Telegram, hoe geanimeerde achtergronden werken

Aanpasbare geanimeerde achtergronden zijn nog nooit eerder geïntroduceerd in een messaging-app. Het zijn veelkleurige, gradiëntpatronen die worden gegenereerd door een speciaal algoritme dat een bepaalde beweging toepast wanneer een bericht wordt verzonden.

De animaties die door de ontwerpers van Telegram zijn gemaakt, zijn al toegevoegd aan de standaardthema’s die binnen de app beschikbaar zijn. Op Android kun je ze vinden door te navigeren naar Chat Settings > Change Chat Background; op iOS is het pad Appearance > Chat Background.

Als deze niet genoeg zijn of niet aan je wensen voldoen, biedt het platform je de optie om je eigen achtergrond te maken om met je vrienden te delen. Om dit te doen, stelt u in de opties de drie of vier verschillende kleuren in die nodig zijn om de animatie te maken; kies vervolgens een patroon, d.w.z. kleine tekeningen die over de kleurschakeringen heen worden geplaatst. Als je de stappen hebt voltooid, kun je ze doorsturen naar je contacten, die ze vervolgens in dezelfde chat of in verdere gesprekken kunnen gebruiken.

Telegram, de andere grafische innovaties

De geanimeerde wallpapers zijn niet de enige grafische gimmick van de release. Ook de stickers en emoji (die met de update in aantal zijn toegenomen) hebben een kleine maar nuttige verandering ondergaan, met een lager batterijverbruik bij het verzenden van berichten. En juist de bubbels die de berichten bevatten, worden op het besturingssysteem van Cupertino semi-transparant, waardoor de achtergrond boven en onder in het gesprek te zien is. Ook op iOS zijn er meer pictogrammen beschikbaar, zichtbaar onder Instellingen > Uiterlijk.