Trucs voor het perfecte onscherpe effect met de iPhone

Hoewel het enige toestel dat de dubbele fotosensor integreert de iPhone 7 Plus is, kunt u met Tadaa SRL het bokeh-effect bereiken met elke iPhone

Een van de populairste foto-effecten onder gebruikers is het effect waarmee u de achtergrond van een afbeelding onscherp kunt maken en een onderwerp op de voorgrond kunt benadrukken. We hebben het over het bokeh-effect, een techniek die niet alleen met een spiegelreflexcamera kan worden bereikt, maar ook met bepaalde smartphonemodellen.

Wat Apple betreft, is blijkbaar het enige toestel, in afwachting van de komst van de nieuwe iPhone 8, dat het bokeh-effect kan bereiken de iPhone 7 Plus, die is uitgerust met twee camera’s. Het is de dubbele camerasensor die het mogelijk maakt de achtergrond van een beeld wazig te maken. De andere smartphonemodellen van het bedrijf uit Cupertino, Californië, hebben slechts één camera en beschikken dus niet over de technologie die nodig is om een foto met het bokeh-effect te maken. In theorie. In werkelijkheid is er een manier om deze technische beperking te overwinnen, en dat is door de hulp in te roepen van een van de applicaties die in de App Store beschikbaar zijn.

Tadaa SLR

Een van de beste applicaties om een opname te maken met het bokeh-effect op alle iPhone-modellen is Tadaa SLR, beschikbaar op de digitale markt van Apple. De app bevat een reeks grafische functies waarmee u talrijke filters en effecten aan uw foto’s kunt toevoegen, waaronder het bokeh-effect. Tadaa SLR is in feite een software waarmee je in de praktijk de scherptediepte van de te maken foto kunt verbeteren, waarbij je deels de werking van een DSLR-camera nabootst, ideaal om een uitstekend bokeh-effect te bereiken. De te bewerken foto’s kunnen via de app worden genomen, of rechtstreeks uit de camerarol worden geïmporteerd.

Het is niet gratis

Om het bokeh-effect op uw foto’s te bereiken, kadreert u gewoon een onderwerp, stelt u scherp op het deel dat u wilt benadrukken en drukt u op de ‘sluiter’. De toepassing zal automatisch het resterende deel van de foto vervagen. Zodra dit is gedaan, geeft Tadaa SLR u ook de mogelijkheid om het resultaat te controleren, een effect toe te voegen of te wijzigen. De iPhone-applicatie heeft echter één nadeel: zij is niet gratis. Om het te gebruiken, moet je €4,99 uitgeven.