Vertu lanceert een te dure top-of-the-range smartphone. Foto

Vertu presenteert zijn nieuwe top-of-the-range smartphone. De Constellation is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het enige probleem is de prijs

Vertu is zeker niet een van de bekendste bedrijven in de smartphone-industrie. En de reden is heel eenvoudig, het Britse bedrijf heeft besloten zich te richten op een heel bijzondere nichemarkt: de superrijken. De apparaten van Vertu zijn met meer dan vijfduizend euro voor de meeste mensen onbetaalbaar.

Hoewel het eigendom in Chinese handen is overgegaan, worden de smartphones en telefoons nog steeds in Groot-Brittannië gemaakt. Elk toestel is handgemaakt en alleen de beste materialen zijn gebruikt: Italiaans leder, robijnen, diamanten en saffierkristal. Om deze reden is de prijs van de telefoons zeer hoog. Voor de zakenwereld zijn Vertu-smartphones statussymbolen. Het Britse bedrijf heeft ook besloten om een top-of-the-range smartphone te lanceren: de nieuwe Vertu Constellation heeft een groot scherm en unieke functies.

Vertu Constellation, technische specificaties

(Overgenomen van YouTube)

Vertu Constellation wordt aangedreven door een Snapdragon 820 SoC ondersteund door 4GB RAM en 128GB intern geheugen, dat kan worden uitgebreid met een Micro-SD kaart. De hardware is van topklasse en laat zien dat het Britse bedrijf niet alleen heeft nagedacht over de esthetiek, maar ook over de functionaliteit van de smartphone. Het scherm is 5,5 inch met een resolutie van 2560 x 1440, terwijl de achtercamera een 12-megapixelsensor heeft, die erg lijkt op de sensor die op de Google Pixel is gemonteerd. De Vertu Constellation wordt gecompleteerd met een USB Type-C uitgang, biometrische sensor, draadloos opladen en een dubbele simkaartsleuf. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow.

De bijzondere kenmerken van de Vertu Constellation

Het Britse bedrijf heeft ook een aantal bijzondere kenmerken ontwikkeld: het scherm wordt beschermd door een saffierkristal, terwijl het leer waarmee het toestel is bekleed van de hoogste kwaliteit is en in Italië is gemaakt. Er is ook een robijn op de achterkant die kan worden gebruikt als een knop en toegang geeft tot de Conciërge dienst. Voor de zakenman is er ook een functie die alle inkomende en uitgaande gesprekken versleutelt met behulp van technologie ontwikkeld door SIlentCircle, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken dat men wordt bespioneerd of afgeluisterd.

Prijs en releasedatum

De prijs is nog niet zeker. Het vorige Vertu Constellation-model werd verkocht voor ongeveer vijfduizend euro, en gezien de kenmerken van de nieuwe versie zal de prijs hoogstwaarschijnlijk hoger liggen. De verkoop begint op 10 februari, rechtstreeks in de Vertu-boetieks.

Enkele van de video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de onderwerpen van deze video’s of de auteurs van deze video’s bezwaar hebben tegen publicatie ervan, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] met het verzoek de video’s te verwijderen. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.