Dimension Data, NTT Com en NTT Security fuseren

Het Japanse ICT-concern NTT fuseert 28 internationale dienstverlenende dochterondernemingen tot één bedrijf. Het gaat onder meer om Dimension Data, NTT Com en NTT Security. Door de fusie ontstaat een organisatie van elf miljard dollar.

Onder de formule “One NTT” bundelen de dienstdochterondernemingen van het Japanse ICT-concern al enkele jaren in toenemende mate hun krachten om synergieën te benutten. Per 1 juli 2019 heeft de Nippon Telegraph and Telephone Corporation nu wereldwijd 28 bedrijven, waaronder Dimension Data, NTT Communications en NTT Security, samengevoegd tot één organisatie. Als NTT Ltd heeft de nieuwe groep, die ongeveer 40.000 mensen in meer dan 70 landen tewerkstelt, haar hoofdkantoor in Londen. Jason Goodall, voorheen CEO bij Dimension Data, zal deze functie nu overnemen bij NTT Ltd. Wereldwijd heeft het bedrijf een omzet van zo’n elf miljard dollar.

De systeemintegrator NTT Data, die zijn oude structuur en onafhankelijkheid als beursgenoteerde onderneming zal behouden, is uitgesloten van de fusie. Het Japanse concern verwacht dat de reorganisatie het wereldwijd meer slagkracht zal geven. “Wanneer we de nieuwe mogelijkheden van NTT Ltd. en NTT Data combineren, creëren we een van de vijf grootste wereldwijde leveranciers van technologie- en bedrijfsoplossingen met een omzet van 20 miljard dollar buiten Japan,” benadrukt Jun Sawada, CEO van NTT Corporation. Met deze gebundelde kracht zal de groep “in de toekomst nog gerichter kunnen optreden”.

Aanwezigheid in Duitsland

De NTT Group is met verschillende bedrijven in Duitsland aanwezig en heeft hier de afgelopen jaren fors geïnvesteerd. Zo maakt E-Shelter, de grootste Europese colocatieprovider, sinds 2015 deel uit van NTT Com. Samen hebben de NTT-bedrijven in Duitsland meer dan 5.000 mensen in dienst en een omzet van meer dan een miljard euro. De nadruk ligt op technologiegebieden zoals IT-infrastructuur, netwerk- en datacenteroperaties, beveiliging en UCC.

Normaal gesproken vindt de fusie van juridische entiteiten op regionaal niveau pas plaats na de wereldwijde fusie. Officieel behoren Dimension Data, NTT Com en NTT Security sinds 1 juli echter ook in Duitsland tot NTT, aldus het concern. E-Shelter en de UCC-specialist Arkadin zullen op 1 oktober volgen. NTT heeft nog geen informatie gegeven over de gevolgen van de fusie voor de locaties en werknemers in Duitsland. Ook het hoofd van Duitsland zal op een later tijdstip worden aangewezen.