Wat is geweldige xerus?

Xenial Xerus is de Ubuntu-codenaam voor versie 16.04 van het op Ubuntu Linux gebaseerde besturingssysteem. Xenial Xerus is officieel uitgebracht op 21 april 2016 en volgt de Wily Werewolf (v15.10) release en dient als een belangrijke update voor Ubuntu, met verbeterde integratie met OpenStack (inclusief Mitaka-ondersteuning), de toevoeging van het snaps secure app-formaat voor pakketten , en de LXD pure-container hypervisor.

Als een release voor langdurige ondersteuning (LTS) krijgen Xenial Xerus-gebruikers vijf jaar ondersteuning van Canonical, de ontwikkelaars van Ubuntu, voor het besturingssysteem (in tegenstelling tot negen maanden beveiligingsupdates en ondersteuning voor de niet-LTS-releases) . Nieuwe Ubuntu LTS-releases debuteren om de twee jaar, met als laatste Ubuntu LTS de Ubuntu 14.04 Trusty Tahr-distributie in april 2014.

Voor ontwikkelaars bevat de Xenial Xerus 16.04-release de Snapcraft-tool, die het bouwen, ontwikkelen en distribueren van snap-pakketten vereenvoudigt. Ubuntu 16.04 stopt ook met het Ubuntu Software Center, stopt met het standaard verzenden van uw desktopzoekopdrachten via internet, verplaatst het dock van Unity naar de onderkant van het computerscherm en meer.

Xenial Xerus biedt ook ondersteuning voor het zettabyte-bestandssysteem (ZFS), evenals bijgewerkte Firefox- en LibreOffice-releases.

Wat is precies een Xenial Xerus?

Xenial is een bijvoeglijk naamwoord dat verwijst naar een toestand van ziekenhuis of vriendelijkheid, met name naar het bezoeken van vreemden of buitenlanders, en een xerus is een langstaartige grondeekhoorn afkomstig uit Afrika. Xerus lijkt in veel opzichten op prairiehonden, en ze komen samen terwijl ze in holen in bossen of graslanden leven.

De Xenial Xerus-release van Ubuntu Linux is vanaf oktober 16.10 gevolgd door Ubuntu 2016 Yakkety Yak.