Moto Edge X30 binnenkort met twee geweldige nieuwe functies

Motorola gaat de Moto Edge X30 officieel maken, de top-of-the-line Android-smartphone waarmee het in 2022 komt

De tijd is nabij voor Motorola om een aantal nieuwe Moto Edges te onthullen, met als hoogtepunt de Motorola Moto Edge X30. Het door Lenovo-gecontroleerde bedrijf zal ze over slechts een paar dagen onthullen, en het is een rapport van een Lenovo executive dat fans zal doen dromen.

Volgens de geruchten zal Motorola twee nieuwe Edge-modellen onthullen, plus een. De Edge S30 zal uitgerust zijn met de Snapdragon 888+, een krachtige chip die Qualcomm een paar maanden geleden aankondigde als een herziene en verbeterde versie van zijn beste chip voor 2021. Dan is er het echte speerpunt, een model dat verantwoordelijk zal zijn voor het omhoog houden van de Motorola-vlag voor heel of het grootste deel van 2022: het zal de Motorola Moto Edge X30 zijn, een product dat zal arriveren met een speciale editie die erg populair zou kunnen zijn bij fans over de hele wereld.

Moto Edge X30

Motorola Moto Edge X30 zal beschikken over de nieuwste technologie van Qualcomm, namelijk de Snapdragon 8 Gen 1 die een paar dagen geleden officieel werd gemaakt. De Snapdragon 8 Gen 1 is een chip met big.LITTLE-architectuur, d.w.z. vier krachtige kernen en een gelijk aantal minder krachtige maar energiezuinigere kernen, die een maximumfrequentie van 3 GHz bereiken, en moet de beste chip van 2022 worden, een titel die het zal moeten opnemen tegen de MediaTek Dimensity 9000 en de Samsung Exynos 2200 van de Galaxy S22.

Het spannendste aspect van de Motorola Moto Edge X30 werd onthuld door Chen Jin, de General Manager van Lenovo China voor de mobiele divisie van Motorola, die officieel de geruchten bevestigde die de afgelopen dagen de ronde deden dat er een selfiecamera onder het display zit van Motorola’s nieuwe toptoestel. De topman bevestigde het gerucht volledig: de Motorola Moto Edge X30 zal worden uitgebracht als speciale editie met de camera onder het scherm, in ware Xiaomi Mix 4-stijl.

Records zijn voor iedereen leuk, dus Chen Jin was er snel bij om te verklaren dat de speciale editie Motorola Moto Edge X30 de eerste smartphone met een Snapdragon 8 Gen 1-chip zal zijn die beschikt over de functie die tech-liefhebbers fascineert. Maar daar bleef het niet bij, want de topman verwachtte dat de camera onder het scherm maar liefst 60 megapixels zal zijn, dus een zeer hoge resolutie. Uit de eerste foto die is vrijgegeven, blijkt dat de speciale editie een voorkant heeft die volledig wordt bedekt door het display, met zeer dunne en fascinerende bezels eromheen.

Wanneer komt de Moto Edge X30

De drie nieuwe leden van de Moto Edge-familie worden onthuld tijdens het evenement dat is gepland voor donderdag 9 december. Het is nog niet officieel, maar het is gemakkelijk om aan te nemen dat de producten eerst exclusief voor de Chinese markt zullen blijven en dan naar Europa zullen komen.