Hoe WhatsApp-berichten afdrukken

Wilt u uw WhatsApp-berichten afdrukken? Er zijn veel apps die op Apple- of Android-toestellen kunnen worden gebruikt. Dit is wat ze zijn en hoe je ze gebruikt

Waarom zou je je beperken tot screenshots? In sommige gevallen kan het afdrukken van WhatsApp-berichten veel voordeliger en nuttiger zijn. Een afdruk zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als officieel document tijdens een rechtszaak, of het zou in een archiefkast kunnen worden geplaatst met andere formulieren om te worden bewaard. Kortom, het papieren formaat van een bericht is vaak de beste oplossing.

Heeft u ook deze behoefte? Er zijn verschillende toepassingen en software waarmee u uw chat kunt omzetten in PDF-formaat en het document vervolgens op papier kunt reproduceren. Een daarvan heet iMazing en kan worden gebruikt op iPhone, iPad en Mac. Hiermee kunt u draadloos een back-up maken en al uw PDF-documenten opslaan op Apple-apparaten, waarbij u alleen afdrukt wat u nodig hebt. Als u een Android-smartphone gebruikt, kunt u kiezen voor Back-up Tekst voor Whats. Beide oplossingen zijn eenvoudig te gebruiken.

WhatsApp-berichten afdrukken met Apple

Bent u in het bezit van een Apple-product? Of het nu iPad, iPhone of Mac is, u kunt iMazing installeren om uw chats af te drukken. Met deze applicatie kunt u snel en eenvoudig documenten overzetten tussen apparaten, back-ups maken en WhatsApp-chats afdrukken. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, sluit u uw Apple-apparaten op elkaar aan volgens de instructies van het programma. De app moet een back-up maken voordat het toegang heeft tot uw berichten, dus het zal even duren voordat het op gang komt. Om chats van je iPhone af te drukken, kies je wat je wilt opslaan – je kunt een enkel bericht of een gesprek selecteren. Klik dan op de knop Exporteren en kies hoe u de berichten wilt exporteren. U hebt drie mogelijkheden: een PDF met dezelfde grafische opmaak als de chat, een tekstbestand, of een CSV-bestand dat ook met Excel kan worden geopend. Na het kiezen van een van deze items, kies een bestemming voor uw export en u bent klaar. U zult een PDF-bestand hebben dat klaar is om af te drukken. Als u uw berichten wilt afdrukken, zonder ze als PDF op te slaan, drukt u gewoon op de knop Afdrukken in iMazing in plaats van op de knop Exporteren.

Vraagt u zich af waarom de knop Afdrukken, die normaal gesproken onder de functies op een iPhone staat, niet is genoemd? Deze knop kan werken als u alleen het zichtbare deel van het gesprek wilt afdrukken, en niet een oud bericht, zoals iMazing u toestaat te doen. Naast printen is de door ons genoemde app een compleet stuk software dat ook kan worden gebruikt om bestanden, muziek en allerlei soorten data op te slaan en over te zetten van het ene Apple apparaat naar het andere. Het kan worden gedownload voor $44,99 in de volledige versie of voor $69,99 om het op maximaal 5 apparaten te gebruiken.

Whatsapp-berichten afdrukken met Android

Als je een Android-apparaat hebt en je WhatsApp-chats wilt afdrukken, kun je de app Backup Text for Whats downloaden, waarmee je berichten kunt exporteren en converteren naar tekstindelingen: CSV, Excel, HTLM enzovoort. De geëxporteerde bestanden kunnen op uw toestel worden opgeslagen of als bijlage via e-mail worden verzonden. Nogmaals, na het downloaden van de app, moet u een back-up maken, zodat u alle berichten kunt selecteren die in de geschiedenis moeten worden bewaard. Na het exporteren van het bestand kunt u het snel afdrukken.