Avira stopt met partnerverkoop

De channelbusiness en B2B-producten zijn binnenkort verleden tijd bij Avira. In de toekomst zal de antivirus-expert zich uitsluitend richten op de eindklant en OEM-activiteiten. Partners kunnen contact opnemen met support als zij vragen hebben.

Antivirus-expert Avira stopt eind volgend jaar met de ondersteuning van verschillende producten. Het betreft voornamelijk zakelijke gebruikers en de producten:

  • Avira Antivirus Pro – Business Edition (V 15.x)
  • Avira Antivirus Server (V 15.x)
  • Avira Exchange Security (V 17.x)
    • Avira Exchange Security (V 17.x).x)
    • Avira Antivirus for Endpoint (V 15.x)
    • Avira Antivirus for Small Business (V 15.x)
    • Avira Exchange Security (V 14.x)

Het bedrijf wil zich blijkbaar concentreren op eindgebruikers- en OEM-oplossingen. Deze strategische beslissing werd reeds een jaar geleden genomen en werd ook aan zakelijke klanten meegedeeld via supportpagina’s. Klanten die hierdoor worden getroffen, krijgen hun geld terug. Als licenties de einddatum van de service overschrijden, is er de mogelijkheid om ofwel terugbetaling te ontvangen of te migreren naar Avira Prime. Avira Prime omvat virusbescherming, veilig surfen en voortdurende software-updates – maar is ontworpen als een oplossing in de eerste plaats voor thuisgebruikers, hoewel veel kleinere bedrijven het gebruiken. In een verklaring schrijft Avira: “Partners en klanten die momenteel licenties hebben voor Avira-bedrijfsoplossingen die doorlopen tot na 31 december 2021, kunnen rechtstreeks contact met ons opnemen (mailto: [email protected]) voor ondersteuning.”

Daarnaast wordt de verkoop via het kanaal stopgezet. Ook het partnerprogramma zal in de toekomst ophouden te bestaan, zo werd desgevraagd vernomen.