Vodafone, de €5 en €10 opwaarderingen zijn terug

Vodafone heeft besloten om de standaard €5 en €10 opwaarderingen weer in te voeren in alle verkoopkanalen

De dierbare, oude en zeer gewaardeerde “echte” €5 en €10 Vodafone opwaarderingen zijn weer terug: Vanaf 20 januari zijn ze weer verkrijgbaar in de winkels, in de MyVodafone app en online en zijn klanten dus niet meer verplicht om de beroemde “GigaRicarica” te kopen (maar kunnen dat nog wel doen, als ze dat willen). Deze laatste zijn in oktober 2019 geïntroduceerd en bestaan uit een top-up die een tegoed biedt dat 1 euro minder is dan wat er betaald is, in ruil voor extra diensten (in dit geval 3 Giga dataverkeer, geldig voor een maand).

Na een eerste lanceringsfase van de GigaRicarica had Vodafone de traditionele top-ups uit sommige verkooppunten verwijderd, waarbij het tegenstand vond van klanten, die niet wilden betalen voor de extra diensten, maar alleen vroegen om te betalen voor het daadwerkelijke tegoed. Vodafone had al aangekondigd dat de traditionele herlaadbeurten in januari 2020 terug zouden komen en zo geschiedde: vanaf gisteren is het mogelijk om te kiezen tussen een normale herlaadbeurt van 5 of 10 euro en een GigaRicarica van hetzelfde bedrag, maar met minder echt beltegoed. Volledigheidshalve zij vermeld dat het GigaRecharge-model ook door Tim en Wind is overgenomen en dat het, opnieuw omwille van de eerlijkheid, alle drie de ondernemingen een waarschuwing heeft gekost van AGCOM, de Italiaanse toezichthouder voor telecommunicatie, die actie heeft ondernomen na verscheidene meldingen van consumentenverenigingen.

Vodafone herlaadbeurten van €5 en €10: waar te koop

De “nieuwe” Vodafone herlaadbeurten met €5 en €10 aan echt beltegoed zijn online en via de app verkrijgbaar, maar ook in tabakswinkels, cafés en krantenkiosken en in de officiële Vodafone-winkels.

Premiumherlaadbeurten: hoe staan we ervoor

In de afgelopen maanden hebben alle drie de belangrijkste mobiele telefoonexploitanten van Italië min of meer dezelfde stap gezet: herlaadbeurten op de markt brengen tegen de standaardverkoopprijs, maar met een lager tegoed voor een of meer premiumdiensten. Diensten die de gebruiker anders waarschijnlijk niet zou kopen. Naast de GigaRicarica van Vodafone zijn er ook de Ricarica+ van Tim en de Ricarica Special van Wind.

De Ricarica+-aanbieding kost €5 of €10, met €4 of €9 prepaidtegoed inbegrepen in ruil voor onbeperkte minuten en Giga voor 24 uur. Met Ricarica+ vanaf €15, €20 of €30 is het werkelijke beltegoed €13, €18 of €28, maar de onbeperkte belminuten en Giga duren drie dagen. Je krijgt ook een 2×1 bioscoopbon. Wind Special herlaadbeurten van €5 en €10 zijn daarentegen precies hetzelfde als Tim’s €5 en €10 Ricarica+: €4 en €9 echt beltegoed voor onbeperkte minuten en Giga voor 24 uur.