WhatsApp, hoe gebruik je wisselgesprek

Een functie om een gesprek of videogesprek in de wacht te zetten is nu beschikbaar op WhatsApp: zo werkt het

In een verrassende wending heeft WhatsApp een nieuwe functie vrijgegeven voor zijn gebruikers: wisselgesprek. Zoals normaal het geval is bij oproepen via het “conventionele” netwerk, is het nu mogelijk een oproep in de wacht te zetten en inkomende oproepen zo goed mogelijk te beheren. Dit is een functie die is ontworpen voor degenen die WhatsApp-gesprekken en videogesprekken voor het werk gebruiken en dagelijks tientallen gesprekken ontvangen.

De tool is zeer eenvoudig te gebruiken en is al beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers: update de applicatie gewoon naar de nieuwste beschikbare versie. De nieuwe functie maakt deel uit van een proces dat WhatsApp steeds meer tot een volwaardige applicatie maakt en steeds minder tot een berichten-app. In de komende maanden kunnen gebruikers hetzelfde WhatsApp-account op meerdere smartphones tegelijk gebruiken, een functie waar de ontwikkelaars nog niet eerder aan hebben gedacht.

Hoe ga je om met wisselgesprekken op WhatsApp

Wachtgesprekken zijn een functie waar veel gebruikers van de messaging-app blij van zullen worden. Als iemand je probeert te bellen op WhatsApp of op je telefoon terwijl je in een ander WhatsApp-gesprek of videogesprek zit, heb je nu een tool waarmee je het gesprek kunt accepteren, afwijzen of in de wacht kunt zetten.

De nieuwe functie van de app heeft twee specifieke gevallen, afhankelijk van of het tweede gesprek dat je ontvangt afkomstig is van WhatsApp of van buiten WhatsApp.

Als iemand je belt op WhatsApp terwijl je al in een ander WhatsApp-gesprek zit, zie je twee opties op je scherm: Beëindigen en Accepteren of Afwijzen. Als je Beëindigen en Accepteren kiest, wordt het huidige gesprek beëindigd en begint het inkomende gesprek, of als je Accepteren kiest, ga je door met het gesprek en weiger je het inkomende gesprek.

Als het nieuwe gesprek dat je ontvangt van buiten WhatsApp komt, verandert het proces afhankelijk van of je een Android- of iOS-smartphone hebt. Op je Android smartphone, heb je drie opties: Answer (beëindig het huidige gesprek en accepteer het inkomende gesprek), Reject (weiger het inkomende gesprek en ga verder met het gesprek waar je al mee bezig was), Filter Call (Google Assistant filtert gesprekken en vraagt de beller wat hij wil).

Op de iPhone zijn er ook drie opties, maar ze zijn iets anders: Beëindigen en accepteren (accepteer het inkomende gesprek en beëindig het gesprek dat je aan het voeren was); afwijzen (weiger het inkomende gesprek en ga door met het huidige gesprek), in de wacht zetten en beantwoorden (zet het huidige gesprek in de wacht en beantwoord het inkomende gesprek).

Afhankelijk van je provider kunnen kosten in rekening worden gebracht voor gesprekken buiten WhatsApp.

Hoe krijg je de nieuwe WhatsApp-functie

Om het inkomende gesprek op WhatsApp te gebruiken, moet je je app bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie. Ga naar de Google Play Store of de App Store en download de nieuwste WhatsApp-update.