Christian Haack is de nieuwe verkoopleider bij Pilot

De managementconsultant en trainer Christian Haack is nu verantwoordelijk voor de verkoop bij de Seevetaler distributeur Pilot. Tot nu toe heeft de nieuwkomer vooral verkopers opgeleid.

Pilot Computerhandels GmbH heeft een nieuwe verkoopleider: Christan Haack neemt de functie bij de distributeur met onmiddellijke ingang over. Pilot, gevestigd in Seevetal bij Hamburg, heeft 35 mensen in dienst en werkt samen met meer dan 1.500 gespecialiseerde dealers.

Haack heeft tijdens zijn professionele loopbaan ervaring opgedaan in onder andere de IT- en CE-industrie. De bedrijfseconoom heeft echter de laatste jaren in de adviessector doorgebracht. Als directeur en partner van de eigenaar werkte hij het laatst bij Carsten Böhm Unternehmensberatung als trainer voor verkoop- en managementpersoneel en als verkoopadviseur. Daarvoor werkte de sales professional al bij andere adviesbureaus als personeelstrainer en opleidingsmanager.

“Mijn doel was om mijn veelzijdige ervaring weer terug te kunnen brengen in de operatieve dagelijkse gang van zaken”, aldus de nieuwe sales manager van Pilot, die de overstap naar zijn “favoriete bedrijfstak” verklaart. Daarbij zal hij “zijn ervaring van buiten de branche doelgericht kunnen inbrengen”.

Professioneel gepositioneerd

Bij Pilot ziet Haack zijn taak vooral in het verder kwalificeren van de verkoopactiviteiten. Hij acht het groeipotentieel op het gebied van grote beeldschermen en high-definition videoconferenties bijzonder groot. Volgens hem is de distributeur op deze productgebieden uiterst professioneel gepositioneerd.

Pilot-directeur Thomas Wendtland is ervan overtuigd dat de nieuwkomer met zijn jarenlange ervaring als bedrijfscoach en verkoopexpert het bedrijf “succesvol zal ondersteunen bij zijn verdere ontwikkeling”. |Mmh