Uitdaging: Amazon Music HD verslaat Spotify voor geluidskwaliteit

Amazon Music HD verslaat Spotify voor beste geluidskwaliteit onder muziekluisterapps: hier zijn de verschillen en welke je moet kiezen

Muziekfans hebben een ruime keuze aan apps en streamingplatforms om naar hun favoriete tracks te luisteren. Tot de beste en populairste apps behoren Amazon Music HD en Spotify, die onderling sterk van elkaar verschillen en waarvan de keuze afhangt van de behoeften van de gebruiker.

Beide muziekstreamingplatforms bieden miljoenen nummers om naar te luisteren, een algoritme van suggesties op basis van de muzikale smaak van de gebruiker en verschillende soorten abonnementen om zich op te abonneren. Hoewel ze op elkaar lijken, hebben Amazon Music HD en Spotify veel verschillen. Als u op zoek bent naar een veel betere geluids- en streamingkwaliteit, dan is Amazon Music HD de juiste keuze. Als je een schonere, eenvoudiger te navigeren interface wilt, ga je voor Spotify. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee apps en welke je moet kiezen.

Ontdek de uitstekende geluidskwaliteit van Amazon Music HD

Amazon Music HD vs Spotify: catalogus, geluidskwaliteit en streaming

Amazon Music HD biedt 70 miljoen HD-tracks om naar te luisteren, terwijl Spotify een catalogus met meer dan 55 miljoen tracks heeft. Het belangrijkste verschil is de geluidskwaliteit van de te streamen nummers, die hoger is voor Amazon Music met een gemiddelde bitrate van 850 kbps, tegenover een bitrate van maximaal 320 kbps voor de door Spotify aangeboden dienst. Beide apps zijn compatibel met Android- en iOS-apparaten, terwijl Amazon Music HD ook integreert met Fire-tablets, Fire TV-apparaten en Echo-apparaten waarin de stemassistent Alexa is geïntegreerd.

Amazon Music HD vs Spotify: gebruikersinterface en zoekfunctie

Een ander groot verschil tussen de twee apps is de gebruikersinterface. Spotify biedt een gemakkelijk te navigeren en mooi vormgegeven interface, terwijl die van Amazon andere prioriteiten stelt. Beide apps, voor desktop en mobiel, hebben een standaard startpagina van waaruit de verschillende subsecties te bereiken zijn. De startpagina van Spotify is gericht op suggesties van gebruikers, terwijl Amazon Music HD ook een meer algemene afspeellijstsectie heeft.

De zoekfunctionaliteit van Spotify is beter dan die van Amazon Music HD, die minder resultaten oplevert. Spotify heeft de Discovery Weekly-functie, een algoritme voor het maken van suggestieafspeellijsten op basis van de luistergewoonten van gebruikers. Een soortgelijke functie biedt Amazon Music HD, genaamd Music Experts, die liedjes selecteert om voor te stellen.

Amazon Music HD vs Spotify: abonnementen en prijzen

Spotify biedt gebruikers een gratis versie met ‘Shuffle’ afspelen van content en frequente reclameblokken. Gebruikers kunnen zich ook abonneren op Spotify Premium voor € 9,99 per maand voor een enkele gebruiker, € 14,99 per maand voor het gezinsplan en € 4,99 per maand voor het studentenplan. Amazon Music HD daarentegen biedt een gratis proefperiode van 3 maanden, waarna u voor €14,99 per maand naar muziek in hoge kwaliteit streaming kunt luisteren.

Probeer Amazon Music HD 3 maanden gratis: uw favoriete nummers in hoge kwaliteit/p>

Italiaonline presenteert producten en diensten die online bij Amazon en/of andere e-commercesites kunnen worden gekocht. In geval van aankoop via een van de op de pagina aanwezige links, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.