Tech Data Mobile brengt Wiko-smartphones op de markt

Vanaf nu zal Tech Data Mobile alle bijna 40 smartphonemodellen van de fabrikant Wiko die tot nu toe beschikbaar waren in zijn assortiment opnemen.

In het kader van een distributieovereenkomst zal Tech Data Mobile in de toekomst de producten van het Franse bedrijf Wiko distribueren. Wiko heeft al zo’n 40 smartphones op de markt gebracht, variĆ«rend van instapmodellen tot zakelijke telefoons.

Het “Upulse”-model, dat in Duitsland exclusief door Tech Data zal worden gedistribueerd, is duidelijk gericht op multimedia. De Upulse heeft een behuizing van geborsteld metaal en is voorzien van een 5,5-inch IPS-scherm. Naar verluidt heeft het toestel talrijke extra functies voor foto’s, bewegende beelden en spelletjes aan boord. Een 1,3 GHz quad-core processor, 3 GB RAM en 32 GB opslagcapaciteit, die kan worden uitgebreid tot 160 GB via microSD-kaart, Android Nougat, dual SIM en vingerafdrukscanner ronden de technische kenmerken van de mid-range smartphone af. De hoofdcamera levert 13 MP, de frontcamera 8 MP. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh. Wiko geeft verdere technische details in een pdf.

De Upulse is verkrijgbaar in twee versies (Upulse en Upulse light) en in de kleuren Gold, Cherry Red, Deep Bleen of Black.

De fabrikant en zijn producten zullen door de mobiele specialisten van Tech Data voor het eerst worden gepresenteerd op de IFA in Berlijn (hal 25, stand 210) begin september.