Photokina vindt niet plaats in 2019

Het was eigenlijk de bedoeling dat Photokina vanaf nu elk jaar zou plaatsvinden en altijd in mei. Maar blijkbaar zal er niets van komen. Zoals de organisator, Koelnmesse, nu heeft aangekondigd, zal de volgende Photokina pas in mei 2020 haar deuren openen.

Na de annulering van Cebit vorige week, is het beursjaar 2019 nu weer een evenement armer. De organisatoren van Photokina hebben nu aangekondigd dat de vakbeurs voor beeldvorming niet zoals gepland in mei 2019 zal plaatsvinden, maar een jaar later. En dus komen van 27.05.2020 tot en met 30.05.2020 alle fotoliefhebbers weer aan hun trekken. Het besluit om de start van de aangekondigde jaarcyclus met een jaar uit te stellen, is bedoeld om alle betrokkenen de kans te geven de succesvol gestarte nieuwe conceptie verder te ontwikkelen en nieuwe doelgroepen onder exposanten en bezoekers te ontwikkelen, aldus het bedrijf.

“Photokina 2018 heeft onze toch al optimistische verwachtingen duidelijk overtroffen met baanbrekende innovaties en 180.000 bezoekers uit 127 landen”, verklaarde Rainer Führes, voorzitter van de vereniging voor de fotobranche. “Als gevolg daarvan hebben we de lat voor het volgende evenement zelf heel hoog gelegd. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat we in mei 2019 na iets meer dan zeven maanden weer zo’n enthousiaste sfeer kunnen creëren. Daarom hebben we besloten om de geplande jaarlijkse cyclus pas in 2020 te starten.”

“We begrijpen dat zelfs krachtige technologiebedrijven er niet voor kunnen zorgen om dergelijke innovatieve kracht binnen een extreem korte doorlooptijd van slechts zeven maanden weer naar de beurshallen te brengen,” voegde Gerald Böse, Chief Executive Officer van Koelnmesse, hieraan toe. “Het zijn echter juist deze innovaties – evenals de aanwezigheid van alle toonaangevende leveranciers van de industrie en ’s werelds belangrijkste gebruikers, handelsondernemingen en dienstverleners – die het karakter van Photokina als een toonaangevende wereldwijde vakbeurs bepalen.”

Dit jaar had Photokina zich met succes gepresenteerd met een nieuw concept, dat de toegenomen integratie van nieuwe exposanten uit gebieden zoals mobiel, beeldanalyse, digitale workflow en bewegende beelden omvatte, evenals een sterkere ervaringsgerichtheid voor bezoekers.