Tim, ProLion en de eisen in het datacenter

De value added distributeur uit Wiesbaden verkoopt vanaf nu in de DACH-regio de op ClusterLion en software gebaseerde datamanagementproducten van de Oostenrijkse fabrikant ProLion.

VAD Tim heeft zijn aanbod van oplossingen uitgebreid met het ProLion-productportfolio om zijn reseller-partners gerichte ondersteuning te bieden in NetApp-cluster- en datamanagementscenario’s.

“ClusterLion” maakt naar verluidt automatische MetroCluster-omschakeling mogelijk, zelfs in geval van stroomuitval en site-calamiteiten, waardoor een always-on beschikbaarheid wordt bereikt. Hiervoor zijn slechts twee datacenterlocaties nodig – wat de kosten en de complexiteit vermindert. Bovendien is ProLion een NetApp-partner. De datamanagementproducten ‘DataAnalyzer’ en ‘DataOpTimizer’ zijn speciaal ontwikkeld voor NetApp 7-mode en cDOT-systemen om opgeslagen data te analyseren, oude data transparant te outsourcen en ransomware te detecteren. Bovendien kunnen de opslagsystemen met de HealthTracker-plugins perfect worden geïntegreerd in op Nagios gebaseerde bewakingsomgevingen.

“We zijn blij dat we onze partners een waardevolle aanvulling kunnen bieden op de hoge beschikbaarheid in MetroCluster-omgevingen en efficiënt gegevensbeheer”, zegt Jörg Eilenstein, COO van Tim. “Met ProLion hebben we een belangrijke partner aan onze zijde om aan de eisen van vandaag en morgen op het gebied van datacenters te voldoen.”

“Dit partnerschap stelt ons in staat verder te groeien,” voegt Robert Graf, CEO van ProLion, toe.