Hoe gebruik je Where Are U, de app voor 112 noodoproepen

Kan een app ons leven redden? Het antwoord is Where Are U, het uniforme Europese alarmnummer (NUE 112), dat de locatie doorgeeft bij noodoproepen

Kan een app ons leven redden? Het antwoord is ja, als de app in kwestie Where Are U is. Dit is de dienst waarmee u contact kunt opnemen met het NUE 112 Single Response Centre, het enige Europese alarmnummer dat in geval van nood beschikbaar is, door uw locatie door te geven.

Het NUE 112 is, zoals gezegd, het enige alarmnummer dat in heel Europa gratis beschikbaar is. Door dit nummer te draaien, kunt u om de tussenkomst van de carabinieri, de politie, de brandweer of de gezondheidsdienst verzoeken. Afhankelijk van onze verschillende noodgevallen. Waarom is de Where Are U app zo belangrijk? Het unieke van deze toepassing, behalve dat ze gratis is, ligt in het feit dat ze "dialogeert" met het informatiesysteem van het NUE 112 Single Response Centre, waardoor precieze lokalisatie mogelijk is, zelfs in gevallen waarin de persoon in nood of gevaar zijn of haar positie niet kent of niet kan geven.

Hoe Where Are U werkt

Het is heel eenvoudig om Where Are U te gebruiken. De app detecteert de positie via GPS en het datanetwerk van onze smartphone. Bij het bellen wordt de positie doorgegeven via het datanetwerk of via SMS als de dataverbinding niet beschikbaar is. Het dubbele transmissiekanaal zorgt ervoor dat de positie altijd wordt verzonden wanneer een oproep mogelijk is. Als u wordt bedreigd, niet door een fysieke gebeurtenis maar door een persoon, kunt u met de app ook een stille oproep doen om hulp in te roepen. Het is ook mogelijk om het type hulp aan te geven door middel van speciale knoppen. Er zij aan herinnerd dat de NUE 112 die wordt gebeld zonder de app te gebruiken, een geschatte locatie mogelijk maakt, terwijl u bij gebruik via de app onze exacte positie kunt doorgeven. Het spreekt vanzelf dat alle tijdens de oproepen geregistreerde gegevens uitsluitend worden gebruikt voor de uitvoering van de reddingsdienst. Er zijn geen privacy problemen. Where Are U is gratis beschikbaar voor zowel Android- als iOS-smartphones, en er is ook een versie voor Windows Mobile.

.