Voor de zekerheid, een smiley

Discussieer met ons! Hier kunt u ons Goedemorgen-redactioneel nog eens nalezen.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden - dit gezegde is al bijna honderd jaar oud. Volgens Wikipedia wordt het toegeschreven aan Fred R. Barnard, die het gebruikte in een Amerikaans tijdschrift om het gebruik van foto's in reclameopdrukken op trams te promoten.

De Sumeriërs produceerden al geïllustreerde boeken, de Grieken vertelden hele beeldverhalen op hun vazen en de triomf van de strips nam zijn loop in de jaren dertig.

De triomf van de IT past ook in het plaatje (kleine woordspeling). Het is waar dat Apple niet het eerste bedrijf was dat een computer op de markt bracht - maar het was wel het eerste bedrijf dat een computer ontwikkelde met een grafische gebruikersinterface (model Lisa). Vandaag de dag maakt de GUI (graphical user interface) het leven gemakkelijker, zelfs voor netwerkbeheerders, omdat het complexe processen vertaalt in eenvoudige "plaatjes".

Het is dus niet meer dan logisch dat Medion zich op het gebied van beveiliging op emoji's richt. Cryptische wachtwoorden, die meestal worden vergeten zodra ze zijn ingetoetst, behoren tot het verleden. In plaats daarvan kies je een lachende, knipogende of geeuwende smiley en kijkt elke hacker met een kachelpijp de bergen in. Brave nieuwe wereld van beelden, is het niet 😉