7 manieren om Siri te gebruiken die niemand je ooit heeft uitgelegd

Siri verbergt een aantal ‘geheime’ functies waar maar weinig mensen weet van hebben: het kan complexe wiskundige berekeningen uitvoeren en een foto uit de galerij vinden

Ongetwijfeld was Siri de eerste echt intelligente virtuele assistent voor smartphones. Het is niet zomaar een computerstem met een metalige toon, Siri is een helper met een persoonlijkheid, die in staat is om op een humoristische manier met gebruikers te converseren.

In de loop der jaren, vooral sinds de spraakassistent sector door andere smartphone fabrikanten is veroverd, is Siri nog verder verbeterd. Het kan in verschillende situaties worden gebruikt.

U kunt de virtuele helper inschakelen om te bellen of om een bericht te lezen of te versturen. Je hoeft alleen maar ‘Hé Siri’ te zeggen en de digitale assistent van Apple is klaar voor gebruik. En dat is nog niet alles. Je kunt je stem gebruiken om het weer, de verkeerssituatie en een adres te weten te komen en zelfs om je slimme lampen aan of uit te doen.

Siri is echter veel meer dan dat en heeft een aantal ‘geheime’ functies waar slechts een paar mensen weet van hebben. Lees wat we Siri kunnen vragen te doen.

Foto’s en video’s zoeken

De eenvoudigste manier om een foto te vinden, is door je iPhone te ontgrendelen en naar de galerij te gaan. Maar met Siri is het mogelijk om snel een of meer beelden op te zoeken. De spraakassistent heeft zelfs toegang tot de foto’s en video’s die op je Apple smartphone zijn opgeslagen. Siri gebruikt verschillende parameters om foto’s te lokaliseren: tijd, plaats en mensen. Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat u wilt zoeken naar alle foto’s die u vorig jaar op het strand hebt genomen. Vraag maar aan Siri: “Hé Siri, zoek mijn foto’s van augustus 2016”.

Niet storen

Er zijn momenten van de dag waarop we door niemand gestoord willen worden. In dergelijke gevallen is een simpel bericht op de mobiele telefoon genoeg om ons in woede te doen uitbarsten. Zoals Apple-gebruikers weten, heeft de iPhone een ingebouwde functie waarmee u de stille modus kunt activeren. De optie kan ook worden ingeschakeld via spraak, door Siri te zeggen “Niet storen”. Dat is alles.

Shopping list

Net als op Android kunt u ook op iOS een herinnering toevoegen en opslaan. Bijvoorbeeld, na het boodschappenlijstje te hebben gemaakt, herinneren we ons dat we de melk er niet in hebben gedaan. In plaats van ‘Herinnering’ te openen en het product handmatig in de app toe te voegen, kunnen we Siri gebruiken. Zodra de assistent is geactiveerd, is het slechts een kwestie van een paar woorden zeggen: “Hé Siri, voeg melk toe aan het boodschappenlijstje”. En dat is het.

Wiskundige berekeningen

Als je problemen hebt met getallen, kan Siri je helpen. De virtuele assistent van het door Steve Jobs opgerichte bedrijf is een wiskundig genie. Siri maakt gebruik van Wolfram|Alpha, een ‘computationele kennismachine’, om zelfs de meest complexe vragen te beantwoorden: ‘Siri wat is de vierkantswortel van 100?’

Op de hoogte blijven

Zoals gezegd kan Siri voor ons zorgen door ons te helpen bij het uitvoeren van diverse taken. We kunnen het ook gebruiken om op de hoogte te blijven. De virtuele assistent kan ons in een oogwenk het laatste nieuws vertellen, het weerbericht, afspraken of informatie over sociale netwerken geven. Vraag het gewoon en Siri geeft antwoord.

Vraag om informatie van diverse aard

Vaak is het tussen vrienden en partners gemakkelijk om ruzie te maken over wie gelijk heeft over iets. De gebruikelijke praktijk is om je smartphone te pakken en meteen op internet te kijken. Je kunt Siri zelfs rechtstreeks vragen: “Wanneer werd de eerste iPhone gelanceerd?” of – een ander voorbeeld – “Wie schreef Schateiland?”

Gevoel voor humor

Als je je down voelt of je verveelt, kun je met Siri praten. Zoals je weet, heeft Apple’s virtuele assistent een goed gevoel voor humor. Probeer haar eens te vragen: ‘Hé Siri, vertel me eens een verhaaltje’ of ‘een mop’. Of je kunt ook vragen: “Hoe gaat het?”, “Heb je een hond?”, “Wat doe je?” of “Waarom stak de kip de weg over?”. De antwoorden zullen je verrassen. En bovenal, ze zullen je een beetje aan het lachen maken.